Anunturi online!

Stiri noi: Serpii obisnuiau sa aiba maini si picioare, Stiinta

In urma cu aproximativ 150 de milioane de ani, stramosii serpilor aveau maini si picioare. Studiile recente au scos la iveala motivul pierderii celor patru membre, si anume mutatiile genetice.
Descoperirile au fost binevenite de herpetologi, care de mult timp se intrebau ce anume a cauzat aceste modificari genetice.

Studiile au arata ca mutatiile dintr-un grup de molecule de ADN, numit ZRS, au fost responsabile pentru alterarea membrelor serpilor. Doua echipe de cercetare au folosit tehnici diferite pentru a ajunge la concluziile lor.
Potrivit unui studiu publicat pe 20 octombrie, ADN-ul ZRS a devenit crucial pentru cercetatori. Ei au inlocuit ADN-ul ZRS de la soareci cu cel de la serpi si au constatat o deficienta in cresterea membrelor, iar in unele cazuri chiar o lipsa a lor.

Un genetician de la Laboratorul National Lawrence Berkeley din California, Axel Visel, a mentionat ca aceasta componenta a ADN-ului la serpi este "stricata" in comparatie cu cea de la oameni sau alte ... continuare stire
Comenteaza stirea pe Facebook
Stiri noi
Stiinta
STIRI ASEMANATOARE
© 2003 - 2018 Interactiuni.RO
Anunturi noi, Stiri, Reduceri de pret, Jocuri pentru copii, Poze, Albume foto, Videoclipuri si Informatii utile
Update Framework: Februarie 2017
Nicolae Balcescu, nr 60, 04000, Bucharest, Romania

Motto - De peste 10 ani alaturi de tine
In memoria scumpilor mei bunici