Anunturi online!

Stiri noi: Planete asemanatoare cu Terra descoperite de Kepler, Stiinta

Image Credits - Sursa imagine: descopera.ro
Daca pana acum cativa ani se stia ca exista doar 9 planete in sistemul solar, se pare ca aceasta informatie era eronata. Nava spatiala Kepler a facut noi descoperiri dezvaluid ca exista circa 200 de planete noi.
In urma cercetarilor s-a descoperit ca unele planete se afla in apropierea steleor si chiar un sistem care contine patru planete stancoase.
Prima misiune a lui Kepler a fost eronata din cauza ca doua dintre rotile ce stabilizau telescopul au cedat. Atunci Kepler descoperise existenta a peste 1000 de planete.
Dupa aceasta avarie s-a creat un alt mecanism numit K2 sau "A doua lumina". Kepler poate detecta planetele prin lumina pe care acestea o primesc atunci cand se rotesc in jurul unei stele.
Această avarie a pus capăt misiunii iniţiale, dar inginerii au propus un nou mecanism cunoscut cu denumirea de K2 sau ,,A doua lumină'', care îl poate ţine pe Kepler operativ dacă ţinta lui nu este restricţionată de lumina unei stele. Kepler detectează planetele prin lumina pe care acestea o primesc în momentul în care se rotesc în jurul unei stele. Din cele 200 de planete descoperite se pare ca 104 sunt reale, restul fiind nedeterminate si 5 dintre ele au temperatura asemenatoare cu cea a Terrei.
In prezent se fac cercetari pentru a afla daca pe alte planete viata poate fii sustinuta, la fel cum este pe Terra.
Comenteaza stirea pe Facebook
Stiri noi
Stiinta
STIRI ASEMANATOARE
© 2003 - 2018 Interactiuni.RO
Anunturi noi, Stiri, Reduceri de pret, Jocuri pentru copii, Poze, Albume foto, Videoclipuri si Informatii utile
Update Framework: Februarie 2017
Nicolae Balcescu, nr 60, 04000, Bucharest, Romania

Motto - De peste 10 ani alaturi de tine
In memoria scumpilor mei bunici