Anunturi online!

Stiri noi: Un grup de parlamentari au depus, in Senat, o propunere legislativa privind majorarea pedepselor pentru autorii violentei domestice, Social

Un grup de parlamentari au depus, in Senat, o propunere legislativa privind majorarea pedepselor pentru autorii violentei domestice. A mai fost depusa, tot la Senat, si o initiativa a deputatului Remus Cernea, potrivit careia se elimina posibilitatea ca agresorii sa se poata impaca cu victimele.

In preambulul propunerii legislative se arata ca, prima modificare adusa Codului Penal, vizeaza sporirea protectiei penale acordate vietii familiale prin majorarea cu jumatate a cuantumului pedepselor aplicate pentru savarsirea de fapte cu violenta in familie.

Astfel, ar urma sa se majoreze cu jumatate minimul si maximul special pentru savarsirea infractiunilor de lovire, vatamare corporala, lovituri cauzatoare de moarte sau omor. Propunerea lui Remus Cernea vizeaza modificarea aceluiasi articol din Codul Penal, el solicitand eliminarea prevederii potrivit careia o impacare intre agresor si victima ar duce la inlaturarea raspunderii penale.

Comenteaza stirea pe Facebook
Stiri noi
Social
STIRI ASEMANATOARE
© 2003 - 2018 Interactiuni.RO
Anunturi noi, Stiri, Reduceri de pret, Jocuri pentru copii, Poze, Albume foto, Videoclipuri si Informatii utile
Update Framework: Februarie 2017
Nicolae Balcescu, nr 60, 04000, Bucharest, Romania

Motto - De peste 10 ani alaturi de tine
In memoria scumpilor mei bunici