Anunturi online!

Stiri noi: Populatia din Romania va scadea la aproximativ 17 milioane pana in 2050, revenind la nivelul din 1950, iar multi dintre oameni vor fi imbatraniti, potrivit celui mai recent raport al Curtii de Conturi, Social

Image Credits - Sursa imagine: http://cdn1.bihon.ro/
Populatia din Romania va scadea la aproximativ 17 milioane pana in 2050, revenind la nivelul din 1950, iar multi dintre oameni vor fi imbatraniti, potrivit celui mai recent raport al Curtii de Conturi.

Documentul arata ca scaderea si imbatranirea populatiei va conduce la cresterea costurilor si scaderea veniturilor din sistemul de sanatate.

Autoritatile vor trebui sa gaseasca atunci noi surse de finantare pentru ingrijirea pe termen lung a persoanelor in varsta. Romania nu are inca un sistem pentru ingrijirea persoanelor in varsta pe termen lung.

Din 1990 si pana acum, Romania a inregistrat o tendinta de scadere a populatiei. In 1990 tara a avut aproximativ 23 de milioane de locuitori. In prezent are aproximativ 20 de milioane de oameni.

Spre deosebire de restul lumii, cei mai multi romani sunt adulti intre 20 si 60 de ani. Este de asteptat ca pana in 2050, cel mai mare segment al populatiei sa fie compus din persoane in varsta (cei cu varsta de peste 60 de ani), potrivit ... continuare stire
Comenteaza stirea pe Facebook
Stiri noi
Social
STIRI ASEMANATOARE
© 2003 - 2018 Interactiuni.RO
Anunturi noi, Stiri, Reduceri de pret, Jocuri pentru copii, Poze, Albume foto, Videoclipuri si Informatii utile
Update Framework: Februarie 2017
Nicolae Balcescu, nr 60, 04000, Bucharest, Romania

Motto - De peste 10 ani alaturi de tine
In memoria scumpilor mei bunici