Anunturi online!

Stiri noi: Darea de mita a devenit o practica tot mai raspandita in Romania, aproape unul din trei romani fiind nevoiti sa o plateasca pentru a avea acces la serviciile publice de baza, Social

Darea de mita a devenit o practica tot mai raspandita in Romania, aproape unul din trei romani fiind nevoiti sa o plateasca pentru a avea acces la serviciile publice de baza, potrivit unui studiu realizat recent de Transparency International.

Barometrul Global al Coruptiei intreaba in primul rand respondentii, daca ei sau alt membru al familiei a folosit oricare din cele opt servicii publice cheie in ultimele 12 luni. Daca raspunsul lor este afirmativ, atunci ei sunt intrebati daca au facut o plata neoficiala sau au oferit un cadou cand au folosit serviciul respectiv.

Studiul arata ca un total de 29% din familiile din Romania au platit mita pentru a avea acces mai usor la serviciile publice, aceasta fiind cea mai mare rata din Uniunea Europeana. Romania a fost urmata de Lituania, care a avut o rata de 24%.
In ceea ce priveste tarile vecine, acestea au avut o rata mult mai mica decat Romania: Bulgaria 17%, Republica Ceha 9%, Polonia 7 %, Serbia si Ungaria 22 % fiecare.

Studiul ... continuare stire
Comenteaza stirea pe Facebook
Stiri noi
Social
STIRI ASEMANATOARE
© 2003 - 2018 Interactiuni.RO
Anunturi noi, Stiri, Reduceri de pret, Jocuri pentru copii, Poze, Albume foto, Videoclipuri si Informatii utile
Update Framework: Februarie 2017
Nicolae Balcescu, nr 60, 04000, Bucharest, Romania

Motto - De peste 10 ani alaturi de tine
In memoria scumpilor mei bunici