Anunturi online!

Stiri noi: Alerta nationala ! Este epidemie de rujeola, Sanatate

Image Credits - Sursa imagine: libertatea.ro
Romania este in alerta deoarece in ultimele luni s-a dezvoltat o epidemie de rujeola. Chiar si in ultima saptamana au fost inregistrate 23 de cazuri noi de rujeola. Numarul copiilor care au avut de-a face cu aceasta boala a ajuns de la inceputul acestui an la 753. Din pacate, s-au inregistrat si decese, pana acum trei copii si-au pierdut viata.
Din numarul total al celor care au facut rujeola, majoritatea sunt copii nevaccinati, mai ales din zonele cu acoperire vaccinala scazuta. Pana acum, in Bucuresti s-au inregistrat 3 cazuri, iar alte 22 de judete se afla in atentionare. Judetele care se confrunta cu aceasta epidemie sunt:
Mureş: 168; Bistriţa: 128; Arad: 131; Cluj: 90; Timiş: 75; Braşov: 32; Suceava: 31; Caraş Severin: 30; Hunedoara: 17; Sălaj: 8; Alba: 5; Iaşi: 5; Bacău: 3; Constanţa: 3; Sibiu: 3; Dâmboviţa: 2; Neamţ: 2; Olt: 2; Bihor: 1; Dolj: 1; Giurgiu: 1; Harghita: 1; Mehedinţi: 1; Vaslui: 1
Ministerul Sanatatii recomanda parintilor sa isi vaccineze copiii pentru a fi protejati, iar in zonele afectate, copii sa fie vaccinati incepand cu varsta de 7 luni cu repetare la varsta de 1 an. De astfel, parintii sunt informati ca exista suficiente doze pentru acest vaccin.

Comenteaza stirea pe Facebook
Stiri noi
Sanatate
STIRI ASEMANATOARE
© 2003 - 2017 Interactiuni.RO