Anunturi online!

Stiri noi: Alimentatie sanatoasa prin mancaruri pe baza de amidon din cereale, orez, paste, cartofi si paine integrala, Sanatate

Update din: 22 Martie 2013

O componenta foarte importanta a unei mese sanatoare este mancarea cu amidon. Din aceasta categorie face parte painea integrala, cartofii, cereale, orez si paste.

Mancarea pe baza de amidon trebuie sa reprezinte o treime din macarea consumata zilnic deoarece pe langa amidon aceste mancaruri pot contine vitamina B, fibre, calciu si fier.

Sunt persoane care cred ca mancarurile pe baza de amidon ingrasa.

Painea este saraca in colesterol si grasimi. Painea din graunte este bogata in minerale cum ar fi seleniu, zinc si magneziu si asigura fibra, vitamina A, vitamine din complexul B.

Pastele fainoase au un continut bogat in fibre dar sunt sarace in grasimi. Unele paste fainoase sunt preparate cu faina de grau imbogatita si in consecinta contin cantitati mari de acid folic, fier si seleniu, riboflavina, acid nicotinic si vitamina B1.

Orezul are un nivel ridicat de vitamina B6, tiamina, acid nicotinic , magneziu, cupru si zinc. Este stiut faptul ca ... continuare stire
Comenteaza stirea pe Facebook
Stiri noi
Sanatate
STIRI ASEMANATOARE
© 2003 - 2018 Interactiuni.RO
Anunturi noi, Stiri, Reduceri de pret, Jocuri pentru copii, Poze, Albume foto, Videoclipuri si Informatii utile
Update Framework: Februarie 2017
Nicolae Balcescu, nr 60, 04000, Bucharest, Romania

Motto - De peste 10 ani alaturi de tine
In memoria scumpilor mei bunici