Anunturi online!

Stiri noi: Turcia a suspendat drepturile omului prevazute in Conventia Europeana, Politica

Image Credits - Sursa imagine: voceatransilvaniei.ro
Urmand exemplu Frantei, Turcia vrea sa declare stare de urgenta si sa suspende drepturile omului prevazute in Conventia Europeana. Aceasta masura este luata deoarece in Turcia a fost declarata in urma tentativei de lovitura de stat, starea de urgenta pentru trei luni. De astfel, vicepremierul Numan Kurtulmus a anuntat ca va suspenda Conventia Europeana a Drepturilor Omului. Acesta a asigurat insa ca libertatile fundamentale ale oamenilor nu vor avea de suferit.
Conform spuselor Ministrului Justitiei, starea de urgenta in Turcia a fost data pentru a preveni o posibila noua tentativa de lovitura de stat militara, oamenii nesimtind nici o schimbare in viata lor.

"In caz de razboi sau de alt pericol public ce ameninta viata natiunii, orice parte contractanta poate lua masuri care o deroga de la obligatiile prevazute de prezenta Conventie, in masura stricta in care situatia o impune si cu conditia ca aceste masuri sa nu fie in contradictie cu alte obligatii care decurg din dreptul international", se arata in art. 15 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului.
In urma tentativei de lovitura de stat care a avut loc saptamana trecuta, 290 de oameni si-au pierdut viata.

Comenteaza stirea pe Facebook
Stiri noi
Politica
STIRI ASEMANATOARE
© 2003 - 2018 Interactiuni.RO
Anunturi noi, Stiri, Reduceri de pret, Jocuri pentru copii, Poze, Albume foto, Videoclipuri si Informatii utile
Update Framework: Februarie 2017
Nicolae Balcescu, nr 60, 04000, Bucharest, Romania

Motto - De peste 10 ani alaturi de tine
In memoria scumpilor mei bunici