Anunturi online!

Stiri noi: Presedintele Republicii Moldova a declarat in timpul vizitei sale la Moscova ca jumatate din teritoriul Romaniei apartine Moldovei, Politica

Image Credits - Sursa imagine: static2.evz.ro
Presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a facut prima sa vizita oficiala la Moscova in aceasta saptamana, pe parcursul careia presedintele rus Vladimir Putin i-a oferit o harta a Moldovei din secolul al 18-lea.

Dodon a aratat harta presei, spunand ca jumatate din teritoriul actual al Romaniei aprtine Moldovei, citeaza publicatia moldoveneasca Deschide.md.

Cartograful italian Bartolomeo Borghi a realizat harta in secolul al 18-lea, dupa razboiul ruso-turc din 1790-1791. Harta acopera actuala Republica Moldova, regiunea Moldova din estul tarii noastre, o parte a Dobrogei, precum si unele teritorii din Ucraina de astazi.

Igor Dodon si-a exprimat regretul ca Imperiul Rus nu a ocupat intreg teritoriul Republicii Moldova in 1812, oprindu-se la raul Prut. "Daca Imperiul rus nu s-ar fi oprit la Prut, am fi avut acum o Moldova intregita".

In timpul vizitei sale la Moscova, Dodon a mai spus ca nu are nicio intentie sa puna gard de fier pe raul Prut si a subliniat faptul ca progr ... continuare stire
Comenteaza stirea pe Facebook
Stiri noi
Politica
STIRI ASEMANATOARE
© 2003 - 2018 Interactiuni.RO
Anunturi noi, Stiri, Reduceri de pret, Jocuri pentru copii, Poze, Albume foto, Videoclipuri si Informatii utile
Update Framework: Februarie 2017
Nicolae Balcescu, nr 60, 04000, Bucharest, Romania

Motto - De peste 10 ani alaturi de tine
In memoria scumpilor mei bunici