Anunturi online!

Stiri noi: Reprezentantii asociatiilor profesionale ale magistratilor din Romania au avut o intrevedere ieri cu ministrul justitiei Florin Iordache, in care au spus ca sunt impotriva unei legii cu privire la amnistie, Politica

Image Credits - Sursa imagine: aradon.ro
Reprezentantii asociatiilor profesionale ale magistratilor din Romania au avut o intrevedere ieri cu ministrul justitiei Florin Iordache, in care au spus ca sunt impotriva unei legii cu privire la amnistie.

In ceea ce priveste legea gratierii, aceasta ar trebui sa vizeze numai delicte cu un nivel scazut de pericol social si sa excluda infractiunile de coruptie potrivit magistratilor, relateaza Agerpres.

Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR) si Asociatia Magistratilor din Romania (AMR), au subliniat faptul ca sunt doua institutii diferite, cu scopuri diferite si efecte diferite.

Gratierea este utilizata ca solutie in cazul suprapopularii inchisorilor. Amnistia, pe de alta parte, are efecte mai puternice.

Amnistia are ca scop incetarea urmaririi penale si stergerea consecintelor sale. Ea este acordata atunci cand se schimba regimurile politice, iar cei care sunt la conducere solicita iertarea unor faradelegi, avand la baza alte considerente si viziuni.

Supr ... continuare stire
Comenteaza stirea pe Facebook
Stiri noi
Politica
STIRI ASEMANATOARE
© 2003 - 2018 Interactiuni.RO
Anunturi noi, Stiri, Reduceri de pret, Jocuri pentru copii, Poze, Albume foto, Videoclipuri si Informatii utile
Update Framework: Februarie 2017
Nicolae Balcescu, nr 60, 04000, Bucharest, Romania

Motto - De peste 10 ani alaturi de tine
In memoria scumpilor mei bunici