Anunturi online!

Stiri noi: Infiintarea institutiei Avocatul Copilului sustinuta de sase parlamentari din Constanta, Politica

Image Credits - Sursa imagine: ziuaconstanta.ro
De curand, mai multi parlamentari din toate partidele politice reprezentate în Parlamentul Romaniei au sustinut o initiativa legislativa prin care au propus infiintarea institutiei Avocatul Copilului.Printre cei care care au venit cu aceasta propunere se afla si sase parlamentari din Constanta. Acestia sunt: senatorul Mircea Banias (ALDE), și deputații Remus Cernea (independent), Andrei Condurățeanu (PSRo), Victor Manea (PNL), Manuela Mitrea (PSD) și Mihai Tararache (PNL).

In prezent, Romania nu are un mecanism de verificare și monitorizare a implementării prevederilor Convenției ONU cu privire la drepturile copilului. Aceasta propunere a trecut de planul Camerei Deputatilor si este in dezbatere la Senat.
Avocatul Copilului va avea responsabilitati asemanatoare Avocatului Poporului, si anume, in furnizarea opiniilor, recomandărilor, propunerilor și raportărilor, care vor fi facute publice si va avea dreptul de a contribui la rapoartele pe care statele trebuie să le prezinte organismelor și comisiilor Națiunilor Unite și instituțiilor regionale.

In realizarea acestei institutii Camera Deputatilor a adoptat mai multe prevederi, intre care faptul ca conducerea acesteia va fii asigurata de Avocatul Poporului ajutat de un adjunct și un secretar general care pentru a ocupa un asemenea loc va trebui sa indeplineasca conditiile urmatoare: absolvent de studii superioare juridice sau economice, vechime în specialitate de minimum 15 ani, absolvent al programului de formare specializată pentru ocuparea unei funcții publice corespunzătoare înalților funcționari publici, precum și o experiență de cel puțin cinci ani ca ordonator principal sau delegat de credite într-o instituție publică.

Instituția Avocatul Copilului va avea mai multe compartimente. In subordinea Avocatului Copilului se vor afla - Audit public intern (un post), Birou juridic (trei posturi) și Cabinetul demnitarului (două posturi). În subordinea adjunctului: Departamentul Soluționare Petiții și Sesizări din Oficiu (20 de posturi) și Cabinetul demnitarului (două posturi). În subordinea secretarului general: Departamentul economic-administrativ, resurse umane și salarizare (un șef departament și mai multe birouri care vor avea în total 19 posturi). Totodată, birourile teritoriale vor avea încadrate câte două posturi de experți și consilier. Funcțiile de conducere și de execuție de specialitate din instituție se vor ocupa prin concurs sau examen, în condițiile legii.

Pentru rezolvarea integrala a acestui proiect sunt decesare mai multe cheltuieli. Decizia finala in acest caz o are Senatul, urmand ca aceasta propunere legislativa sa fie dezbatuta in comisii de specialitate si supusa votului Senatului.
Comenteaza stirea pe Facebook
Stiri noi
Politica
STIRI ASEMANATOARE
© 2003 - 2018 Interactiuni.RO
Anunturi noi, Stiri, Reduceri de pret, Jocuri pentru copii, Poze, Albume foto, Videoclipuri si Informatii utile
Update Framework: Februarie 2017
Nicolae Balcescu, nr 60, 04000, Bucharest, Romania

Motto - De peste 10 ani alaturi de tine
In memoria scumpilor mei bunici