Anunturi online!

Stiri noi: Cum să-ți alegi mașina de spălat potrivită pentru casa ta, Lifestyle

E adevărat că să găsești mașina de spălat rufe perfectă nu e treabă ușoară, dar nu e nici imposibil, în ciuda zecilor, chiar sutelor, de alternative existente pe piață. De aceea, dacă ești pe punctul de a cumpăra o mașină de spălat rufe nouă, s-ar putea să ai nevoie de câteva sfaturi.

Pentru început, o chestiune de ”common sense”. Înainte de a cumpăra mașina de spălat, măsoară locul în care intenționezi să instalezi mașina de spălat și ține cont de dimensiunile respective. Dacă plănuiești să îți cumperi o mașină de spălat rufe cu încărcare frontală, asigură-te că ai loc să deschizi ușa acesteia fără probleme.

Încărcare frontală sau verticală?
De altfel, majoritatea preferă mașinile de spălat rufe cu încărcare frontală. Probabil peste 90% din casele din România au o astfel de mașină de spălat. Există și motive pertinente pentru asta. Acestea sunt, de obicei, mai performante, au o capacitate de încărcare mai mare și consumă mai puțină apă decât mașinile de spălat cu tambur vertical. În plus, pot fi așezate diverse alte obiecte deasupra acesteia, economisind astfel și spațiu.

În schimb, mașinile de spălat rufe cu încărcare frontală sunt în general mai scumpe decât cele cu încărcare verticală. Cele din urmă, însă, au dimensiuni mai reduse și pot fi montate mai ușor în locuințele mici, cum ar fi garsonierele. Acestea au și avantajul că pot fi adăugate haine la spălat chiar și după pornirea ciclului de spălare, lucru pe care mașinile de spălat cu încărcare frontală nu-l permit.

Capacitatea de încărcare cu rufe, un factor important
La alegerea mașinii de spălat rufe trebuie să ții cont și de numărul de persoane pe care aceasta le va ”deservi”. Pentru familiile numeroase, cele mai bune mașini de spălat sunt cele cu capacitate de la 8 kilograme de rufe în sus.

- pentru una sau două persoane în locuință - mașini de spălat cu capacitate de până în 6 kilograme
- pentru 3-4 persoane în locuință - mașini de spălat cu capacitate între 6 și 8 kilograme
- pentru 5 sau mai multe persoane în locuință - mașini de spălat cu capacitate peste 8 kilograme

O mașină de spălat acceptabilă are cel puțin 600 rpm
Un alt amănunt după care să te orientezi la cumpărarea unei mașini de spălat este numărul de rotații pe minute. Există mașini de spălat care abia ajung la 400 de rpm și mașini de spălat care ”învârt” hainele la viteze de 1800 rpm.
Un sfat de bun simț, din acest punct de vedere, este să alegi una cu cel puțin 600 de rotații pe minut, iar de aici încolo depinde doar de capacitatea buzunarului tău.
Cât despre eficiența energetică, în acest moment, în România, majoritatea mașinilor de spălat sunt din categoria A, A+ și peste, astfel încât nu trebuie să-ți faci probleme privind economia de energie pe termen lung.

Recapitulând, pentru a-ți alege o mașină de spălat cât mai potrivită nevoilor și posibilităților tale, trebuie ținut cont de spațiul din locuință, de capacitatea de încărcare și de celelalte criterii enumerate anterior, pentru a evita cumpărarea unui electrocasnic mai puternic decât avem nevoie sau de unul mai puțin performant decât am dori.
Autor: Emil
Comenteaza stirea pe Facebook
Stiri noi
Lifestyle
STIRI ASEMANATOARE
© 2003 - 2018 Interactiuni.RO
Anunturi noi, Stiri, Reduceri de pret, Jocuri pentru copii, Poze, Albume foto, Videoclipuri si Informatii utile
Update Framework: Februarie 2017
Nicolae Balcescu, nr 60, 04000, Bucharest, Romania

Motto - De peste 10 ani alaturi de tine
In memoria scumpilor mei bunici