Anunturi online!

Stiri noi: Unirea Principatelor Romane se leaga foarte mult de Alexandru Ioan Cuza, nascut la data de 20 martie 1820 iar Conventia de la Paris a pus bazele acestei uniri, Istorie

Image Credits - Sursa imagine: anidescoala.ro
Unirea Principatelor Romane se leaga foarte mult de Alexandru Ioan Cuza.

Este primul domnitor al Principatelor Unite, domnitorul care a infaptuit unirea in localitatea Barlad la data de 5 ianuarie 1859 in Moldova urmand ca pe data de 24 ianuarie sa fie infaptuita si in Tara Romaneasca.

Aceasta unire a fost discutata si la Conventia de la Paris (conventia a avut loc pe data de 7/19 august 1858, aceasta conventie a pus bazele uniri), in anul 1859 Alexandru Ioan Cuza este ales domnitor al ambelor state, acest lucru a dus la inceperea uniri, el anexeaza Parlamentul si Guvernul celor doua state intr-un singur stat. In anul 1866 devine noul stat sub numele de Romania.

Actul istoric care face referire la unire de la data de 24 ianuarie 1859, alegerea domnului AL. Ioan Cuza domnitor al Tari Romanesti intareste aceasta unire.

La conventia care a avut loc pe 1/13 aprilie Rusia, ANglia, Sardinia si Franta recunosc alegerea dubla a lui AL. Ioan Cuza. Imperiul Otoman cu Austria nu recun ... continuare stire
Comenteaza stirea pe Facebook
Stiri noi
Istorie
STIRI ASEMANATOARE
© 2003 - 2018 Interactiuni.RO
Anunturi noi, Stiri, Reduceri de pret, Jocuri pentru copii, Poze, Albume foto, Videoclipuri si Informatii utile
Update Framework: Februarie 2017
Nicolae Balcescu, nr 60, 04000, Bucharest, Romania

Motto - De peste 10 ani alaturi de tine
In memoria scumpilor mei bunici