Anunturi online!

Stiri noi: In anul 2021 Romania va detine o noua autostrada care face legatura intre Pitesti si Sibiu, Economie

Image Credits - Sursa imagine: sfin.ro
Autostrada Pitesti-Sibiu va avea o distanţă de 123 de km, aceasta va costa 1,6 miliarde de euro. Astăzi (22/11/2016), domnul ministru Sorin Buse a făcut această afirmaţie.
Această autostradă va lega următoarele localităţi Piteşti este punctul de plecare ea va mai trece şi prin Băiculeşti, Curtea de Argeş, Ţigveni, Racoviţa şi Tălmaciu în final ea ajungând la Sibiu. Licitaţia pentru demararea autostrăzi va urma în cel mai scurt timp. Termenul prevăzut de Master Plan pentru terminarea autostrăzi este în anul 2022 dar se doreşte ca în anul 2021 această autostradă să fie terminată, cu un an mai devreme.

Ca acest proiect să fie realizat au contribuit şi ieşirea a mii de oameni în stradă, aceştia fiind angajaţi ai Dacia. Nu au lipsit nici criticile fostului şef Ford care a declarat că în România lipsesc cu desăvârşire autostrăzile.
O mică descriere a autostrăzi: în primă parte este vorba de Sibiu şi Boita care asigură legătura cu drumul naţional 7, autostrada ajungând la kilometrul 15. Până la kilometrul 43 aceasta va lega Boita de Racoviţa. Contructia autostrăzi continuă prin valea Băiaşului până la kilometrul 72. De la kilometrul 72 până la kilometrul 90 unde se face legătura cu Curtea de Argeş aceasta vă trece prin Valea Topologului. Iar ultima parte este legătura dintre Curtea de Argeş şi Piteşti aici autostrada va aduna un total de 123 de kilometri. Autostrada are un total de 5 secţiuni.

Ministru Sorin Buse spune că aceste proiecte mari de infrastructură au fost întârziate dotorita neprofesionalismului oamenilor, unde studiile de fezabilitate nu au luat în calcul toate elementele, litigiile depăşind costurile la care aceştia se gândeau, nu au putut demara proiectul într-o manieră rapidă şi frumoasă . Se doreşte ca în anul 2017 studiile de fezabilitate să fie terminate iar licitaţia pentru construcţia autostrăzi să fie demarată în luna Mai a anului .

Această autostradă este aşteptată şi de ceea mai mare uzină de maşini (Dacia), în anul 2015 mii de oameni au protest în centrul oraşului Mioveni, aceştia cerând demararea construirii autostrăzi. Lideri de sindicat au spus dacă această autostradă nu va fi gata, la Mioveni nu se vor mai produce autovehicule. De o infrastructură precară să plâng şi cei de la ford, aceştia declarând că datorită lipsei de autostrăzi ei nu vor putea lucra la capacitate maximă.

Un scurt istoric despre această autostradă. Discuţiile au început în anul 2012 atunci a fost lansată licitaţia studiului de fezabilitate, nu a durat nici mai mult de un an şi totul a fost închis datorită costurilor imense (de la 3 miliarde de euro in sus).
În Anul 2013, ministru pe atunci Victor Ponta nu a mai trecut în plan şi construirea acestei autostrăzi datorită cheltuielilor foarte mari pe care aceasta le avea la aceea vreme.

Ajungem în anul 2014 când autostrada devine doar un drum expres, dorindu-se să se construiască un drum expres iar după aceea să fie transformată în autostrada. Mai trece un an ajungem în 2015 când totul se schimbă şi se doreşte construirea autostrăzi propriu zise. Am ajuns în 2016 vine 2017 Doamne Ajută! Să înceapă în sfârşit lucrările la autostrada Pitesti-Sibiu.
Comenteaza stirea pe Facebook
Stiri noi
Economie
STIRI ASEMANATOARE
© 2003 - 2018 Interactiuni.RO
Anunturi noi, Stiri, Reduceri de pret, Jocuri pentru copii, Poze, Albume foto, Videoclipuri si Informatii utile
Update Framework: Februarie 2017
Nicolae Balcescu, nr 60, 04000, Bucharest, Romania

Motto - De peste 10 ani alaturi de tine
In memoria scumpilor mei bunici