Anunturi online!

Stiri noi: Seceta a afectat grav culturile de porumb si floarea-soarelui, Economie

Image Credits - Sursa imagine: cugetliber.ro
Seceta din aceasta vara a afectat foarte tare culturile agricole din toata tara. Unul dintre cele mai afectate judete este si Judetul Constanta. De aproximativ 2 luni nu a mai plouat pe aproape 90% din suprafata judetului. Peste 100.000 de hectare semanate cu floarea-soarelui si in jur de 50.000 de hectare cu porumb sunt distruse din cauza secetei, acestea uscandu-se in totalitate.
De aceea, la nivel de judet s-au facut comisii speciale pentru a ajuta fermierii, cat si persoanele fizice. Pentru a primi de ajutoarele necesare acestia vor trebui sa depuna cereri pentru constatarea suprafetelor de culturi calamitate, urmand sa fie centralizate la Ministerul Agriculturii, cu speranta ca Guvernul, va acorda despagubiri celor afectati.
Constatarile fermierilor privind situatia culturilor afectate vor ajunge si la ANAF pentru a lua decizia de reajustarea impozitului pe veniturile agricole deoarece acestia au cheltuit foarte mult pentru infiintarea culturilor. Inca o data, din cauza secetei isi spune cuvantul necesitatea irigatiilor.Legea îmbunătăţirilor funciare aprobată anul trecut de Parlament prevede alocarea unui miliard de euro pentru refacerea infrastructurii primare a sistemului naţional de irigaţii, construcţia infrastructurii secundare urmând să fie făcută de fermieri şi asociaţiile de udători, prin investiţii finanţate din fonduri atrase de la Uniunea Europeană şi de la bănci.
Din pacate, politica agricola este un fel de bilet la loterie. Se acorda subventii pentru realizarea culturilor, bani pentru motorina, dar nu se ia in calcul si riscul rispiei in cazul secetei, fermierii bazandu-se pe apa din natura.
Comenteaza stirea pe Facebook
Stiri noi
Economie
STIRI ASEMANATOARE
© 2003 - 2018 Interactiuni.RO
Anunturi noi, Stiri, Reduceri de pret, Jocuri pentru copii, Poze, Albume foto, Videoclipuri si Informatii utile
Update Framework: Februarie 2017
Nicolae Balcescu, nr 60, 04000, Bucharest, Romania

Motto - De peste 10 ani alaturi de tine
In memoria scumpilor mei bunici