Anunturi online!

Stiri noi: Bancile din Romania au acordat anul trecut credite noi in valoare de peste 67 de miliarde de lei (15 miliarde euro), in crestere cu 5,5% comparativ cu 2015, potrivit datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei, Economie

Image Credits - Sursa imagine: pixabay.com
Bancile din Romania au acordat anul trecut credite noi in valoare de peste 67 de miliarde de lei (15 miliarde euro), in crestere cu 5,5% comparativ cu 2015, potrivit datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Aceasta a reprezentat maximul ultimilor cinci ani.

Cele mai multe dintre aceste credite au fost acordate in lei si au insumat o valoare de peste 55 de miliarde de lei (circa 12,2 miliarde euro) sau 82% din total, se arata intr-un raport al publicatiei Ziarul Financiar.

Creditele acordate companiilor au reprezentat cea mai mare parte a noilor credite (55%), si anume aproximativ 8,2 miliarde de euro, in timp ce consumatorii si creditele ipotecare au totalizat 6,7 miliarde de euro.

Cu toate acestea, bancile au inca mult de recuperat daca e sa comparam cu apogeul din 2008.

Atat creditele cu amanuntul cat si cele pentru companii au inregistrat cresteri in 2016, dar cele mai importante au fost creditele de consum.

Noi credite cu amanuntul au crescut cu 7, ... continuare stire
Comenteaza stirea pe Facebook
Stiri noi
Economie
STIRI ASEMANATOARE
© 2003 - 2018 Interactiuni.RO
Anunturi noi, Stiri, Reduceri de pret, Jocuri pentru copii, Poze, Albume foto, Videoclipuri si Informatii utile
Update Framework: Februarie 2017
Nicolae Balcescu, nr 60, 04000, Bucharest, Romania

Motto - De peste 10 ani alaturi de tine
In memoria scumpilor mei bunici