Anunturi online!

Stiri noi: Circa 24.4% dintre agajatii romani au salarii mici, Romania fiind a doua tara cu cea mai mare pondere din Uniunea Europeana, dupa Letonia (25.5%), potrivit datelor furnizate de Eurostat, biroul de statistica al UE, Economie

Image Credits - Sursa imagine: citynews.ro/
Circa 24.4% dintre agajatii romani au salarii mici, Romania fiind a doua tara cu cea mai mare pondere din Uniunea Europeana, dupa Letonia (25.5%), potrivit datelor furnizate de Eurostat, biroul de statistica al UE.

Mai mult decat atat, pragul salariilor mici din Romania este al doilea cel mai mic din UE, de numai 1,4 euro pe ora. Acest lucru inseamna ca un sfert din totalul angajatilor din Romania face mai putin de 1,4 euro (brut) pe ora.

Prin comparatie, Suedia are cea mai mica pondere a persoanelor cu venituri reduse din UE, de numai 2,6%, iar pragul salariilor mici este de 12,3 euro. Acest lucru inseamna ca peste 97% dintre angajatii suedezi fac mai mult de 12,3 EUR pe ora.

In UE, proportia medie a persoanelor cu venituri mici este de 17,2%.

Romania are, de asemenea, al doilea cel mai scazut salariau mediu orar brut din UE, de numai EUR 2. Asta inseamna ca jumatate dintre angajatii din Romania face mai mult de 2 euro pe ora, iar cealalta jumatate face mai putin de atat. ... continuare stire
Comenteaza stirea pe Facebook
Stiri noi
Economie
STIRI ASEMANATOARE
© 2003 - 2018 Interactiuni.RO
Anunturi noi, Stiri, Reduceri de pret, Jocuri pentru copii, Poze, Albume foto, Videoclipuri si Informatii utile
Update Framework: Februarie 2017
Nicolae Balcescu, nr 60, 04000, Bucharest, Romania

Motto - De peste 10 ani alaturi de tine
In memoria scumpilor mei bunici