Anunturi online!

Stiri noi: Iasi: Pelerinaj la Moastele Sfintei Cuvioase Parascheva in jurul datei de 14 octombrie, Arta si cultura

In jurul datei de 14 octombrie, Iasiul devine cel mai mare centru de pelerinaj din tara, se sarbatoreste hramul Sfintei Cuvioase Parascheva. La moastele Sfintei Cuvioase Parascheva se inchina ortodocsi cat si romano catolici atat din tara cat si din strainatate. Cei care vin sa se inchine la moastele Sfintei Cuvioase vor putea sa se inchine si la alti sfinti a caror moaste au fost aduse cu aceasta ocazie, Incepand de miercuri credinciosii se vor inchina si la moastele Sfantului Cuvios Neofit Zavoratul aduse din Cipru.

Sfanta Cuvioasa Parascheva s-a nascut in Tracia aproape de Constantinopol. A plecat de acasa oprindu-se la Constantinopol timp de cinci ani, apoi a stat la Manastirea Maicii Domnului din Heracleea, de aici a plecat in Tara Sfanta la Ierusalim la o manastire din Iordan dedicandu-se rugaciunii si postului.

La varsta de 27 de ani a murit si trupul a fost ingropat la Epivat, mai tarziu trupul sau a fost dezgropat si asezat in biserica Sfintii Apostoli unde a ramas 200 a ... continuare stire
Comenteaza stirea pe Facebook
Stiri noi
Arta si cultura
STIRI ASEMANATOARE
© 2003 - 2018 Interactiuni.RO
Anunturi noi, Stiri, Reduceri de pret, Jocuri pentru copii, Poze, Albume foto, Videoclipuri si Informatii utile
Update Framework: Februarie 2017
Nicolae Balcescu, nr 60, 04000, Bucharest, Romania

Motto - De peste 10 ani alaturi de tine
In memoria scumpilor mei bunici