Anunturi online!

Stiri noi: Ministrul Culturii, Ionut Vulpescu, a semnat aprobarea pentru renovarea si conservarea crucii Caraiman, unul dintre monumentele reper montane din tara, Arta si cultura

Ministrul Culturii, Ionut Vulpescu, a semnat aprobarea pentru renovarea si conservarea crucii Caraiman, unul dintre monumentele reper montane din tara.

Decizia va fi urmata de altele similare, in vederea pregatirii pentru aniversarea de 100 de ani de la Marea Unire din 1918, a spus ministrul.

Crucea Caraiman are o inaltime de aproape 40 de metri si a fost ridicata intre 1926 si 1928 in memoria eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial.

A fost o initiativa a Reginei Maria si a regelui Ferdinand I al Romaniei.

Sistemul de iluminare a monumentului va fi inlocuit, finisajele vor fi refacute, iar structura metalica va fi renovata. Baza crucii va fi folosita pentru amenajarea unui spatiu de expunere, iar monumentul va primi, de asemenea, un nou sistem pentru a fi protejat de fulgere.

In acest an, in timpul verii, sarbatorim centenarul luptelor de la Marasesti, Marasti, Oituz, care au reprezentat un punct de cotitura pentru armata romana, o incurajare in timpul primului razboi ... continuare stire
Autor: George
Comenteaza stirea pe Facebook
Stiri noi
Arta si cultura
STIRI ASEMANATOARE
© 2003 - 2018 Interactiuni.RO
Anunturi noi, Stiri, Reduceri de pret, Jocuri pentru copii, Poze, Albume foto, Videoclipuri si Informatii utile
Update Framework: Februarie 2017
Nicolae Balcescu, nr 60, 04000, Bucharest, Romania

Motto - De peste 10 ani alaturi de tine
In memoria scumpilor mei bunici