Anunturi online!

Stiri noi: Sculptura realizata de Constantin Brancusi in anul 1907 care poarta numele de "Cumintenia Pamantului" nu a fost readusa in tara datorita lipsei banilor, Arta si cultura

Image Credits - Sursa imagine: gorjeanul.ro
Sculptura realizata de Constantin Brancusi in anul 1907 care poarta numele de "Cumintenia Pamantului" nu a fost readusa in tara datorita lipsei banilor. Dar cati dintre noi stie cine a fost Constantin Brancusi? O sa va relatez mai jos un scurt istoric al marelui sculptor Roman.

Constantin Brancusi se naste pe data de 19 februarie 1876 in judetul Gorj si moara la Paris pe data de 16 martie 1957. El este un sculptor roman.

Este al sasele copil. Isi face cunoscuta maestria si indemanarea prin construirea unei viori din materialele gasite din locatia unde lucra ca ucenic.

Acesta vine la Bucuresti unde devine absolvent al scoli de arte frumoase in anul 1902. De atunci el avea lucrari memorabile de exemplu "Bustul lui Vitellius" sau "Cap al lui Leocoon".

Singurul monument al lui Brancusi din Bucuresti se gaseste la spitalul militar si este vorba de bustul generalului medic Carol Davila (acesta este unul dintre cei mai recunoscut medic si farmacist Roman de origine franceza, se ... continuare stire
Comenteaza stirea pe Facebook
Stiri noi
Arta si cultura
STIRI ASEMANATOARE
© 2003 - 2018 Interactiuni.RO
Anunturi noi, Stiri, Reduceri de pret, Jocuri pentru copii, Poze, Albume foto, Videoclipuri si Informatii utile
Update Framework: Februarie 2017
Nicolae Balcescu, nr 60, 04000, Bucharest, Romania

Motto - De peste 10 ani alaturi de tine
In memoria scumpilor mei bunici