Anunturi online!

Stiri noi: Guvernul Romaniei va plati 10 milioane de Euro pentru Cumintenia Pamantului a lui Constantin Brancusi, Arta si cultura

Guvernul Romaniei a decis sa cumpere faimoasa sculptura "Cumintenia Pamantului" a lui Constantin Brancusi.
Aproape 10 milioane de euro de la bugetul de stat se vor adauga celor 1.3 milioane de euro stransi din donatii pentru a acoperi pretul sculpturii, detinuta in prezent de mostenitorii arhitectului roman Gheorghe Romascu, cumparata acesta in 1911.

Ministerul Culturii a convenit la inceputul acestui an sa plateasca un total de 11 milioane de euro pentru sculptura. Guvernul anuntase initial ca va plati suma de 5 milioane de euro de la bugetul de stat, urmand ca restul de 6 milioane de euro sa fie stransi din donatii. Pana la 30 septembrie a fost stransa din donatii doar suma de 1.27 milioane de euro.

Astfel, pe langa cele 5 milioane de euro de la Ministerul Culturii, guvernul trebuie sa mai plateasca in plus suma de 4.73 milioane de euro pentru a acoperii diferenta.
Potrivit unei declaratii din partea guvernului, "Cumintenia Pamantului" va fi expusa la unul din muzeele din Buc ... continuare stire
Comenteaza stirea pe Facebook
Stiri noi
Arta si cultura
STIRI ASEMANATOARE
© 2003 - 2017 Interactiuni.RO