Anunturi online!

Tort cu ciocolata si migdale

Ingrediente: 250 g migdale taiate marunt, 150 g ciocolata amaruie, 200 g unt, 150 g zahar, 6 oua, un varf de cutit de sare, o lingurita coaja rasa de lamaie, 3 linguri de zahar pudra, 400 g frisca batuta, 2 plicuri zahar vanilat, coaja rasa de la o portocala, o lingura lichior de portocale. Mod de preparare: Se rumenesc migdalele intr-o tigaie fara grasime si se pun deoparte sa se raceasca. Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-o craticioara si se lasa sa se topeasca pe baie de apa. Apoi se lasa si ea sa se raceasca. Se amesteca bine untul (moale) cu zaharul si se adauga galbenusurile, migdalele prajite, ciocolata si sarea. Albusurile, batute spuma, se incorporeaza usor in aluat impreuna cu coaja de lamaie. Amestecul astfel obtinut se toarna intr-o forma de tort unsa (diametrul de 26 cm), se baga la cuptorul incins si se coace 45 de minute (180 grade C). Se scoate prajitura din cuptor, se lasa putin sa se raceasca, se rastoarna si se pudreaza cu zahar farin. In frisca batuta se incorporeaza zaharul vanilat, coaja de portocala si lichiorul, se mai amesteca putin si se intinde peste tort.
Durata: 1 h 10 minute
Complexitate: medie
Comenteaza pe Facebook
Adauga anunt nou
Stiri noi
De ultima ora
© 2003 - 2017 Interactiuni.RO

Inregistrare cu Facebook
Sau inregistreaza-te in site
Oferta speciala
Te inregistrezi, adaugi anunt si noi te promovam gratuit 100%!
Autentificare cu Facebook
Sau conecteaza-te in site:
Am uitat parola
Nu ai cont? Creeaza cont gratuit!