Anunturi online!

Prajitura cu branza si lamaie

Ingrediente: 275 g zahar, 50 g unt, 50 g faina, 1/2 lingurita praf de copt, 5 oua mari, 450 g branza de vaci, 40 g faina, coaja rasa de la o lamaie, 3 linguri zeama de lamaie, 150 ml smantana, 75 g stafide muiate in apa calduta, 1 lingura zahar pudra. Mod de preparare: Preincalziti cuptorul. Ungeti cu ulei o forma pentru blat de tort si tapetati-o cu hartie pergament. Frecati untul cu 50 g zahar pana ce obtineti o spuma usoara, apoi incorporati faina, un ou si praful de copt stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie. Amestecati bine si puneti compozitia in forma de copt. Separati galbenusurile si albusurile celor 4 oua ramase. Cu mixerul amestecati branza pana obtineti o crema fina, adaugand treptat galbenusurile si zaharul, apoi faina ramasa, coaja rasa si zeama de lamaie. Incorporati smantana si stafidele, amestecati din nou. Bateti albusurile spuma tare apoi incorporati-le, amestecand usor, in compozitia de branza pe care o veti turna apoi in forma de copt, peste aluat. Bateti usor forma de o suprafata plana pentru a scoate eventualele bule de aer si bagati-o la cuptor circa o ora. Daca observati ca prajitura se inchide prea repede la culoare, acoperiti-o cu o coala de hartie. Cand este gata, opriti focul si lasati prajitura sa se raceasca in cuptor 2-3 ore. Cand este complet rece, scoateti prajitura din forma in care s-a copt, pudrati-o cu zahar si serviti.
Durata: nespecificat
Complexitate: redusa
Comenteaza pe Facebook
Adauga anunt nou
Stiri noi
De ultima ora
© 2003 - 2017 Interactiuni.RO

Inregistrare cu Facebook
Sau inregistreaza-te in site
Oferta speciala
Te inregistrezi, adaugi anunt si noi te promovam gratuit 100%!
Autentificare cu Facebook
Sau conecteaza-te in site:
Am uitat parola
Nu ai cont? Creeaza cont gratuit!