Anunturi online!

Paine de Casa la Cuptor

Ingrediente pentru 3 paini: 1,4 kg de faina, 50 g drojdie, 1 lingurita de sare, 1 ligura de ulei pentru aluat si 2 liguri de ulei pentru uns tavile, 1 ligurita de zahar, 700 ml apa calduta (nu fierbinte!). Amestecati faina, drojdia, sarea si 1 ligura de ulei, adaugand din cand in cand cate putina apa. Framantati bine aluatul, cam 30 de minute, dupa care il lasati sa creasca intr-un loc calduros. Dupa ce a crescut aluatul, il impartiti in 3 si intindeti fiecare bucata cu sucitorul, pana obtineti o foaie de grosime medie.Pe suprafata pe care lucrati intindeti putin ulei ca sa nu se lipeasca aluatul. Rulati fiecare foaie de aluat pe dimensiunile tavii, o asezati in tava si apoi crestati painea cu un cutit pentru a evita ruperea ei atunci cand creste si se coace. Lasati painea in tava inca aproximativ 15 minute, ca sa mai creasca. Intre timp incalziti cuptorul la pozitia 3. Pregatiti intr-o cescuta un sirop de apa cu 1 lingurita de zahar, amestecati pana se dizolva zaharul si apoi ungeti painile. Va da un gust bun si painile se vor rumeni mai frumos. Dati painea la cuptor (pozitia 3-4) aproximativ 45 de minute -1 ora sau pana se rumeneste
Durata: nespecificat
Complexitate: medie
Comenteaza pe Facebook
Adauga anunt nou
Stiri noi
De ultima ora
© 2003 - 2017 Interactiuni.RO

Inregistrare cu Facebook
Sau inregistreaza-te in site
Oferta speciala
Te inregistrezi, adaugi anunt si noi te promovam gratuit 100%!
Autentificare cu Facebook
Sau conecteaza-te in site:
Am uitat parola
Nu ai cont? Creeaza cont gratuit!