Anunturi online!

Paine de casa cu cartofi

Ingrediente: 1 kg faina alba, 400 gr cartofi, sare, frunza de varza, drojdie cca. 30 gr. Mod de preparare: Se pun la fiert cartofii cu coaja in apa cu sare. Dupa ce au fiert ii curatam si ii zdrobim si asa ii lasam la racit. Intre timp in alt vas punem faina la care adaugam drojdia ce am dizolvat-o in prealabil intr-un pic de apa calduta cu sare si facem un pic de plamadeala si lasam la dospit. Dupa ce a dospit plamadeala adaugam cartofii zdrobiti , sare si apa calduta pana obtinem un aluat nu prea tare dar nici prea moale si il framantam bine pana apar besicile. Lasam la dospit cca 1-2 ore. Dupa ce aluatul a dospit pe masa presaram un pic de faina turnam aluatul peste si ii dam un pic de forma. Cratita (sau tava rotunda) se tapeteaza cu folie de aluminiu peste ea se pune o frunza mare de varza cruda care se unge cu un pic de ulei si se aseaza aluatul. De acum pornim cuptorul la foc mare si aluatul il lasam in forma sa dospeasca inca o jumate de ora.Cand punem painea la cuptor dedesubt pe plita asezam si un vas cu apa rece. Nu deschidem cuptorul numai dupa o ora si 10 minute. La inceput lasam cuptorul cca 15 minute la foc tare apoi reducem la jumate. Dupa aproximativ 2 1/2 ore putem sa scoatem painea din cuptor (se incearca cu o scobitoare daca mai e nevoie se mai poate tine). Se acopera cu un prosop daesupra se pune o punga si apoi iar un prosop si se lasa astfel la racit. In aluatul de paine se pot adauga si diferite tipuri de seminte( de floarea soarelui, de dovleac, susan.
Durata: nespecificat
Complexitate: redusa
Comenteaza pe Facebook
Adauga anunt nou
Stiri noi
De ultima ora
© 2003 - 2017 Interactiuni.RO

Inregistrare cu Facebook
Sau inregistreaza-te in site
Oferta speciala
Te inregistrezi, adaugi anunt si noi te promovam gratuit 100%!
Autentificare cu Facebook
Sau conecteaza-te in site:
Am uitat parola
Nu ai cont? Creeaza cont gratuit!