Anunturi online!

William Thomson

Scara Kelvin este scara de temperatura termodinamica (absoluta) unde temperatura de zero absolut (0 K) este cea mai scazuta temperatura posibila, nimic neputand fi racit mai mult, iar in substanta nu mai exista energie sub forma de caldura. Unitatea de masura a scarii Kelvin este kelvinul (simbol: K), care este unitatea de temperatura in SI si este una din cele sapte unitati de masura fundamentale. Majuscule si forme la plural Cand cuvantul se refera la unitatea kelvin (temperatura sau interval de temperatura) se scrie cu minuscule, cu exceptia cazului cand cuvantul este primul din propozitie. Cand cuvantul se refera la scara Kelvin, se scrie cu majuscula.
Pluralul unitatii kelvin este "kelvini".
Forma si stilul simbolului K
Simbolul kelvinului este intotdeauna litera latina majuscula K (nu se admite cursiv), deoarece minuscula este prefixul SI pentru 1 × 103.
Simbolul special Unicode al kelvinului
Unicode, care este un standard industrial conceput sa permita reprezentarea consistenta in calculatoare a tuturor simbolurilor din scrierile folosite in lume plaseaza "simbolul kelvin" la U+212A.
Aspectul sau este aproape la fel cu al majusculei K.
Deoarece unele calculatoare au probleme la afisarea simbolului kelvinului se admite folosirea in locul lui a majusculei K. Sursa: www.scribd.com
Comenteaza pe Facebook
Adauga anunt nou

Stiri noi
De ultima ora
© 2003 - 2018 Interactiuni.RO

Inregistrare cu Facebook
Sau inregistreaza-te in site
Oferta speciala
Te inregistrezi, adaugi anunt si noi te promovam gratuit 100%!
Autentificare cu Facebook
Sau conecteaza-te in site:
Am uitat parola
Nu ai cont? Creeaza cont gratuit!