Anunturi online!

Scrisoare de intentie

Cand transmiti prin e-mail un CV catre un posibil angajator este de preferat sa atasezi si o scrisoare de intentie. Aceasta scrisoare de intentie este un document oficial (poate fi numita scrisoare de afaceri) si stilul ei este important. De retinut ca o scrisoare de intentie apartine procesului de cautare a unui job si ca reprezinta de asemenea un instrument de relationare cu reprezentatul companiei. Aceasta ofera candidatului oportunitatea de a face o introducere, de a-si manifesta interesul atat pentru pozitia vacanta cat si pentru companie, precum si de a atrage atentia angajatorului asupra abilitatilor si calificarilor detaliate in CV. O scrisoare de intentie este si un prim pas in a demonstra nivelul abilitatilor de comunicare, precum si o invitatie adresata angajatorului de a stabili o intalnire, un interviu de angajare, in care sa poata afla mai multe despre candidat.
Model de scrisoare de intentie pentru un tanar absolvent:

Nume candidat,
Bucuresti, str..., nr...
15.03.2007

Nume companie,
Bucuresti, str...., nr....

In atentia departamentului Resurse Umane

Stimata/te Doamna/Domn,
Ma adresez dumneavoastra cu intentia de a-mi manifesta interesul pentru postul de ''...junior'' postat de compania dvs. pe site-ul Myjob. Am absolvit recent Facultatea de Mecanica din cadrul Institutului Politehnic Bucuresti, iar cunostintele mele teoretice le consider potrivite pentru acest post vacant, avand astfel oportunitatea de a incepe o cariera in domeniul proiectarii sistemelor.
Pe perioada studiilor am fost membru in diferite echipe de proiect, dezvoltandu-mi abilitatile de comunicare si lucru in echipa. Cunostintele mele avansate de AutoCad si Visio pe care le-am exersat in cadrul acestor proiecte ofera garantia ca sunt persoana potrivita pentru acest job.
Consider ca stagiul de practica realizat in cadrul companiei ...in vara anului 2006 a fost pentru mine o sansa deosebita de verificare a cunostintelor teoretice dobandite in anii de studiu. In anul 2005 am obtinut atestatul CAE, ceea ce ma califica pentru cerintele postului dumneavoastra de cunoastere avansata a limbii engleze. Vizitand site-ul companiei am observat ca exista sanse reale pentru mine de a-mi atinge obiectivul de cariera si anume de a fi membru al unei organizatii puternice orientata catre tehnologii noi.
Atasat acestei scrisori va transmit CV-ul meu si, in speranta ca v-am convins in privinta calificarilor mele, astept cu interes o intalnire in care sa pot detalia si alte aspecte ale abilitatilor mele. Ma puteti contacta telefonic la numarul xxx/xx xx xx sau pe adresa de e-mail... Imi manifest un deosebit interes pentru a discuta cu dumneavoastra.

Cu respect,
Nume candidat SmartTags: scrisoare de intentie, scrisoare de intentie model Sursa: www.myjob.ro
Comenteaza pe Facebook
Adauga anunt nou

Stiri noi
De ultima ora
© 2003 - 2018 Interactiuni.RO

Inregistrare cu Facebook
Sau inregistreaza-te in site
Oferta speciala
Te inregistrezi, adaugi anunt si noi te promovam gratuit 100%!
Autentificare cu Facebook
Sau conecteaza-te in site:
Am uitat parola
Nu ai cont? Creeaza cont gratuit!