Anunturi online!

Pinguini

Pinguinul este o specie de pasari marine, care nu pot zbura. Traiesc numai in Emisfera Sudica. Biodiversitatea este reprezentata de un numar de 17-20 de rase de pinguini. Cea mai raspandita rasa este Pinguinul Imperial, exempalrele adulte atingand 1,1 metri si cantarind 35 de kg. Cea mai mica rasa de pinguini este Micul Pinguin Albastru, care are in jur de 40 cm si cantaresc aprox. 1 kg. Pinguinii sunt adaptati la viata acvatica, putand sa ramana in apa 18 minute.
Pinguinilor le tin de cald doua straturi de pene scurte si indesate si stratul de grasime de sub piele. Daca nu pot sa zboare, pinguinii sunt, in schimb, foarte buni inotatori si scufundatori. Isi folosesc aripile rigide si inguste ca inotatoare. Ei isi pertec o mare parte din viata inotand in Oceanul Inghetat de Sud, vanand pesti, calamari si krili. Pinguinii sar sau plonjeaza in mare de pe terase sau stanci si inoata foarte repede sub apa, dirijandu-se cu picioarele si coada, prinzand pesti, calamari si krili cu ciocurile. Ies adesea rapid din apa pentru a lua o gura de aer. Deplasarea prin aer se face cu o viteze de pana la 25 km/h. Uneori, pinguinii inoata incet la suprafata, cu gaturile intinse in sus, ca ratele sau gastele.
Pinguinii Regali si Imperiali nu isi construiesc cuiburi, depunandu-si ouale direct pe pamant sau gheata.
Unul dintre cele mai mari pericole pentru pinguini este reprezentat de leopardul de mare, care mananca orice rasa de pinguini, dar mai ales Pinguinul Adelie. Leopardul de mare sta in asteptare in apa, ascunzandu-se sub o terasa de gheata, care iese deasupra marii. Cand Pinguinii Adelie se aduna pe terasa, in drumul lor de cautare a hranei si cei din fata incep sa sara in apa, leopardul de mae tasneste imediat de unde se ascunsese si insfaca de partea de jos unul dintre pinguini.
Pinguinii sunt organizati in colonii. Coloniile sunt locuri zgomotoase unde sute de pinguini tipatori se aduna in timpul imperecherii. In ciuda aglomerarii, fiecare pinguin isi recunoaste perechea sau puiul, strigandu-l si recunoscandu-i strigatul.
Rase de pinguini:
Pinguinul Imperial - are aprox. 1 metru inaltime si cantareste aprox. 35 kg. Are pete de culoare galbena pe fiacare parte a capului . Ochii si picioarele sunt negre. Spatele este de culoare gri inchis. Se intalnesc numai Antarctica. Femelele depun ouale in timpul iernii, apoi masculul are grija de ele, ferindu-le de frig. Femelele se intorc la mare pentru a se hrani, iar cand se intorc, masculii sunt cei care urmeaza sa se duca la tarm.
Pinguinul Regal - este cea mai colorata rasa de pinguini. Are gulerul portocaliu si pete de culoare galbena. Pinguinul Regal este aproape la fel de mare ca Pinguinul Imperial, atingand 3 picioare inaltime si cantarind 20 kg. Picioarele sunt negre, la fel ca ochii. Se intalnesc in insulele nordice din Antarctica. Femelele din aceasta rasa depun un singur ou. La fel ca la Pinguinii Imperiali, femelele, dupa ce depun oul, se duc la ocean ca sa se hraneasca, masculul avand grija in timpul acesta de ou, iar dupa ce se intoarce, vine randul masculului.
Pinguinul Rockhopper - sunt pinguini cu creasta. Ei se misca prin sarituri, spre deosebire de alte rase de pinguini. Sunt o rasa agresiva, atacand chiar alti pinguini daca simt vreun pericol. Pinguinul Rockhopper atinge aproape jumatate de metru inaltime si cantareste de la 5 la 10 kg. Spatele si picioarele sunt portocalii, iar ochii sunt de culoare rosie. Se intalnesc in Antarctica, in insulele din nord. De obicei, femela depune doua oua, al doilea fiind mai mare si totodata cel de care parintii vor avea grija. Masculul si femela fac schimb, ca la celelalte rase de pinguini.
Pinguinii Rockhopper traiesc in colonii uriase. Ei pot fi zariti sarind din apa.
Pinguinul Gentoo - acesti pinguini au o pata alba pe cap, msoara aprox. 71 cm si cantaresc de la 5 la 9 kg. Pinguinii Gentoo sunt inotatori rapizi. Ei se hranesc in general cu krili sau cu pesti mici. Traiesc in insulele nordice din Antarctica, in colonii foarte mari. Femela depune doua oua si uneori amandoua sunt crescute de parinti.
Pinguinul Chinstrap - acesti pinguini se pot distinge prin dunga neagra pe fata, parand ca poarta o cascheta prinsa sub barbie. Picioarele sunt portocalii si spatele este negru, la fel ca ochii. Masoara 68 cm si cantaresc de la 4 la 6 kg. Vaneaza krili si pesti mici. Isi fac cuiburile in general din pietre, femela depunand doua oua. De obicei Pinguinii Chinstrap cresc doi pui, dar in unele cazuri pot creste doar unul. Cand puiul implineste o luna, parintii il lasa si se duc in colonie pentru a vana, iar apoi se intorc la timp pentru a-l hrani.
Pinguinul Adelie - acesti pinguini au cate un inel de culoare alba in jurul ochilor, ce ii fac mai usor de detectat. Masoara 71 de cm si cantaresc de la 4 la 6 kg. Au picioarele portocalii si o pata portocalie scurta pe spate, in rest spatele fiind de culoare neagra. Sunt inotatori puternici si pot sari in inaltime din apa. Traiesc in colonii intinse. Cuiburile Pinguinilor Adelie se intalnesc in zonele pietroase din Antarctica. Femela depune doua oua, parintii crescandu-le pe amandoua, dar dupa ce puii ies din ou, numai unul supravietuieste.
Micul Pinguin Albastru - este cel mai mic penguin. Masoara numai 36 cm si cantaresc 1-3 kg. Dunga de pe spate este gri-albastra, iar picioarele sunt rozalii. Pinguinii Pitici Albastrii traiesc in Noua Zeelanda si Australia, in zonele de sud. Vaneaza pesti mici. Deoarece traiesc in zonele din apropierea civilizatiei, cainii, ratonii si vulpile pot fi potentiali pradatori. Sursa: soryx.com
Comenteaza pe Facebook
Adauga anunt nou

Stiri noi
De ultima ora
© 2003 - 2018 Interactiuni.RO

Inregistrare cu Facebook
Sau inregistreaza-te in site
Oferta speciala
Te inregistrezi, adaugi anunt si noi te promovam gratuit 100%!
Autentificare cu Facebook
Sau conecteaza-te in site:
Am uitat parola
Nu ai cont? Creeaza cont gratuit!