Anunturi online!

Panama

TRANSPORTUL 578 km de cai ferate 9694 de drumuri, in principal in zona canalului, constituie reteaua de comunicatii si leaga portul Cristobal cu orasul Panama. Soseaua nationala Panamericana traverseaza tara. Panama este una dintre marile natiuni maritime si principalele porturi sunt Cristobal si Balboa. AGRICULTURA
7% din suprafata este folosita pentru agricultura si 15% pentai pasuni. 26% din forta de munca este angajata in agricultura. Culturile pentru comert sunt cele de banane, trestie de zahar, cacao si cafea. Principalele culturi pentru hrana sunt cele de orez, porumb si fasole.
SILVICULTURA Sl PESCUITUL
53% din suprafata tarii este impadurita, astfel extractia lemnului de mahon si a altor esente rare se afla in crestere. Pescuitul este o importanta sursa de hrana si se practica de asemenea si comertul de crevete.
MINERITUL Sl INDUSTRIA
S-au gasit zacaminte de cupru. Productia de electricitate a crescut, 62% provenind din hidrocentrale, ceea ce a ajutat industriile prelucratoare si de constructii in dezvoltarea lor. Printre industrii se numara cele de rafinare a petrolului, de fabricare a berii, de imbracaminte, de macinare a zaharului si produse alimentare.
CARACTERISTICI GEOGRAFICE
O creasta muntoasa centrala strabate Panama, atingand 3475m in Vulcanul Baru. Varful vulcanic Chiriqui se afla in vestul indepartat. La est de zona canalului, Serrania de Darien se intinde peste granita cu Columbia. Pe ambele coaste sunt depresiuni si exista lacuri de acumulare.
ZONA CANALULUI PANAMA
Canalul a fost deschis in 1914 si se intinde pe 82 km peste istm. Zona canalului este constituita dintr-o fasie de pamant lata de 8 km pe ambele laturi ale caii navigabile, controlata in trecut de SUA. Zona canalului s-a desfiintat in 1979. Controlul a revenit statului Panama la 31 decembrie 1999 si angajeaza peste 7000 de lucratori fiind de o mare importanta pentru sursa de venit. Un vas poate sa parcurga canalul in 24 de ore. In 1990 au trecut 11941 de vase, cu incarcaturi totalizand 157 milioane tone, platind in total 355 milioane USD sub forma de taxe.
Suprafata: 77.082 km2
Asezarea geografica: 7°15' - 9°40' N, 77°15' - 8°3' V
Populatia: 3.015.047 locuitori
Densitatea populatiei: 29 locuitori/km2
Capitala si cel mai mare oras: Panama, 1.064.221 locuitori
Limba oficiala: spaniola
Produse importate: titei, produse fabricate
Produse exportate: banane, crevete, cafea zahar
Moneda oficiala: balboa (1 balboa = 100 centesimos)
Produsul intern brut: 5.490 milioane dolari SUA
Forma de stat: republica Sursa: www.clopotel.ro
Comenteaza pe Facebook
Adauga anunt nou

Stiri noi
De ultima ora
© 2003 - 2018 Interactiuni.RO

Inregistrare cu Facebook
Sau inregistreaza-te in site
Oferta speciala
Te inregistrezi, adaugi anunt si noi te promovam gratuit 100%!
Autentificare cu Facebook
Sau conecteaza-te in site:
Am uitat parola
Nu ai cont? Creeaza cont gratuit!