Anunturi online!

Nicolae Paulescu

Fiziolog Roman, a fost profesor la Universitatea din Bucuresti. A facut cercetari importante asupra structurii splinei, asupra mecanismelor de producere a febrei. A preconizat o metoda originala de extirpare experimentala a hipofizei. Importante pentru fiziologie si medicina sint studiile sale privind fiziologia normala si patologica a pancreasului endocrin, descoperitorul insulinei.
Cea mai importanta descoperire medicala din secolul XX: insulina - apartinand fiziologului roman Nicolae Paulescu - a fost indelung contestata. Rezultatele cercetarilor sale au fost publicate in anul 1921, in revista "Archives Internationales de Physiologie", si se refereau la izolarea unui hormon pancreatic cu efect hiperglicemiat pe care l-a denumit pancreina. Este vorba de insulina, hormon folosit impotriva diabetului, extras din pancreas.
In 1922, medicul Fr. Grant Banting si biochimistul Ch. Herbert Best din Canada au anuntat descoperirea insulinei, si primesc, un an mai tarziu, Premiul Nobel pentru fiziologie si medicina.
Prioritatea fiziologului roman a fost recunoscuta abia dupa 50 de ani de la brevetarea primului procedeu de fabricare a insulinei.
Comenteaza pe Facebook
Adauga anunt nou

Stiri noi
De ultima ora
© 2003 - 2018 Interactiuni.RO

Inregistrare cu Facebook
Sau inregistreaza-te in site
Oferta speciala
Te inregistrezi, adaugi anunt si noi te promovam gratuit 100%!
Autentificare cu Facebook
Sau conecteaza-te in site:
Am uitat parola
Nu ai cont? Creeaza cont gratuit!