Anunturi online!

Michael Jackson

Michael Jackson s-a nascut pe 29 august 1958 in Gary, Indiana. Michael a devenit un superstar la o varsta la care majoritatea copiilor invata lucruri ca alfabetul si cum sa numere pana la 10. In 1976, familia Jackson a parasit Motown si a semnat un contract cu Epic unde au continuat sa scoata hit dupa hit. In 1978 Michael s-a aventurat in realizarea unui filmul "The Wiz" alaturi de Diana Ross, o varianta africano-americana a "Vrajitorului din Oz". Filmul nu a fost exceptional insa l-a plasat pe Michael intr-o cursa cu destinul, deoarece pe platourile de la filmarile la "The Wiz" l-a intalnit pe producatorul Quincy Jones.
Michael si Quincy au colaborat la urmatorul sau proiect solo, Off The Wall. Cu ajutorul melodiilor de nr.1 in top, precum "Don't Stop 'Til You Get Enough" si "Rock With You", albumul s-a vandut in 10 milioane de exemplare si a ajuns sa fie marcat multiplatina.
Urmatorul album "Thriller" a depasit toate felurile de recorduri. S-a vandut in mai mult de 50 de milioane de exemplare in toata lumea. Albumul a avut un numar record de 6 hituri de top 10 si a petrecut un timp record de 37 de saptamani pe pozitia numarul 1.
Michael a jucat un rol crucial in proiectul de binefacere "We Are The World", care a fost realizat pentru a combate foametea din Africa. El a continuat sa lucreze cu fratii sai ca si component al formatiei The Jacksons, iar turneul "Victory" din 1984 s-a bucurat de un mare succes.
"Bad", urmatorul proiect solo al lui Michael a fost lansat in 1987 si s-a vindut in peste 25 de milioane de exemplare in toata lumea si a inclus hiturile "I Just Can't Stop Loving You", "The Way You Make Me Feel" si "Man In The Mirror".
In 1991, cu urmatorul sau album, Michael a continuat vanzarile astronomice cu 23 de milioane de exemplare vandute in intreaga lume. Cu Dangerous au venit si videoclipuri mai artistice si un alt turneu mondial fantastic. Michael a intrat in istorie si cu interviul de 90 de minute din 1993, cu Oprah Winfrey. Interviul a fost transmis din casa lui Michael, de la Neverland din Santa Ynez, California si a fost cel mai urmarit program de televiziune din 1993, atragand aproape 100 de milioane de telespectatori din intreaga lume.
In 1994, Michael a surprind o lume intreaga, casatorindu-se cu Lisa Marie Presley, fiica regelui muzicii rock'n'roll - Elvis Presley. In 1995, Michael a lansat cel mai ambitios proiect al sau. HIStory Past, Present and Future Book I a fost un album dublu continand 15 hituri ale lui Michael din albumele sale anterioare si 15 melodii noi. Pana in ianuarie 1996, HIStory fusese certificat de 6 ori platina in Statele Unite si este inca cel mai de succes album dublu din istorie.
La sfarsitul anului 2003, Michael Jackson se confrunta cu un al doilea scandal de molestare sexuala. Acuzatiile aduse sint asemanatoare celor din 1993, acestea venind exact in ziua lansarii albumului "Number Ones".
Titlul de Regele "Muzicii Pop" i-a fost atribuit de milionaele de fani din intreaga lume si de catre ceilalti artisti, printre care nu isi gaseste egal.
Comenteaza pe Facebook
Adauga anunt nou

Stiri noi
De ultima ora
© 2003 - 2018 Interactiuni.RO

Inregistrare cu Facebook
Sau inregistreaza-te in site
Oferta speciala
Te inregistrezi, adaugi anunt si noi te promovam gratuit 100%!
Autentificare cu Facebook
Sau conecteaza-te in site:
Am uitat parola
Nu ai cont? Creeaza cont gratuit!