Anunturi online!

Marsupialele

Marsupialele din care fac parte cangurul, lupul marsupial, cartita marsupiala, ursuletul marsupial koala etc.… traiesc in Australia, America de Sud si America de Nord. Aceste animale au pe abdomen o punga a tegumentului numita marsupiu, unde se afla mamelele si unde sunt adapostiti puii dupa nastere. Marsupiul este sustinut de oasele bazinului. Temperatura corpului variaza putin, in functie de temperatura mediului. CANGURUL Cangurul sare nu merge. Numai cand se apleaca sa-si ia hrana de pe pamant se sprijina si pe picioarele dinainte. Cu acestea, el apuca hrana si rupe firele de iarba.  Cand este in primejdie, fuge facand salturi mari, lungi de aproape 8m si inalte de 2-3m. Isi strange picioarele dinainte langa piept si intinde brusc picioarele dinapoi , strabatand aerul ca o sageata. Cand se opreste , se sprijina pe picioarele posterioare si pe coada. Daca intalneste o apa, se scufunda in ea, fiind un bun inotator. Cangurul se hraneste cu iarba, muguri, frunze, fructe si chiar cu scoarta copacilor. Este un mamifer erbivor. Uneori, in deosebi noaptea, patrunde pe semanaturi, facand pagube mari.
INMULTIREA
Puii sunt foarte mici, golasi, cu ochii inchisi si membrele nedezvoltate. Imediat dupa nastere, ei sunt tinuti intr-o punga de pe pantecele femelei, numita punga marsupiala. In aceasta punga, puii gasesc adapost si hrana, deoarece pe peretii ei se afla gurguiele mamelelor. Abia dupa 8 luni sunt in stare sa iasa din punga si sa pasca in jurul mamei lor. In caz de primejdie, ei intra din nou in punga.
Cangurul este un mamifer superior fata de ornitorinc prin faptul ca naste pui pe care ii hraneste cu laptele produs de mamele.  Cangurul este vanat pentru blana si carnea lui. Sursa: www.referate-scolare.ro
Comenteaza pe Facebook
Adauga anunt nou

Stiri noi
De ultima ora
© 2003 - 2018 Interactiuni.RO

Inregistrare cu Facebook
Sau inregistreaza-te in site
Oferta speciala
Te inregistrezi, adaugi anunt si noi te promovam gratuit 100%!
Autentificare cu Facebook
Sau conecteaza-te in site:
Am uitat parola
Nu ai cont? Creeaza cont gratuit!