Anunturi online!

James Watt

James Watt (n. 19 ianuarie 1736 - d. 19 august 1819) a fost un matematician si inginer scotian, care a activat intr-o perioada de efervescenta a revolutiei industriale, ca fiind cel care a adus o importanta imbunatatire a functionarii masinii cu abur a lui Thomas Newcomen, prin inventarea camerei de condensare a aburului separata.
S-a nascut in localitatea Greenock din Scotia. Studiile si le-a terminat la Londra, Anglia, incepand si activitatea de fabricant de instrumente matematice (1754). A revinit pe plaiurile natale, in Glasgow, Scotia. A fost fabricantul de instrumente matematice folosite de Universitatea din Glasgow. Aici i s-a oferit sa repare o masina cu abur, de unde i-a incoltit ideea ameliorarii acesteia; astfel au aparut "camera separata de condensare a aburului" (1769) si "regulatorul de turatie al masinii cu abur" (1788).
Ulterior se muta in Anglia la Birmingham. Aici se inscrie intr-un club, Lunar Society (traducere aproximativa Societatea fantezistilor), care - in ciuda numelui inselator - era de fapt un club stiintific format din inventatori. Multe din originalele lucrarilor sale se gasesc la "Birmingham Cultural Library" (Biblioteca Centrala din Birmingham).
Comenteaza pe Facebook
Adauga anunt nou

Stiri noi
De ultima ora
© 2003 - 2018 Interactiuni.RO

Inregistrare cu Facebook
Sau inregistreaza-te in site
Oferta speciala
Te inregistrezi, adaugi anunt si noi te promovam gratuit 100%!
Autentificare cu Facebook
Sau conecteaza-te in site:
Am uitat parola
Nu ai cont? Creeaza cont gratuit!