Anunturi online!

Ginghis Han

Despre Gingis Han mongolii pastreaza numai amintiri bune. Considerat si la ora actuala cel mai mare om din istoria lor, despre Gingis Han s-au spus tot felul de legende. La nasterea sa, in preajma anului 1162, ursitoarele i-au prezis ca va fi stapanul lumii si ca de mana sa vor pieri popoare intregi. Ca numele sau va dainui peste veacuri. Iar mama sa l-a scufundat in lapte de iepe, lapte fermecat de vrajitorii mongoli, pentru ca nici o arma sa nu-l raneasca pe marele luptator. La fel cum i-a fost viata, misterioasa a fost si moartea sa. Traditia spune ca ultima dorinta a lui Gingis a fost sa fie inmormantat intr-un loc secret. Toti cei care au participat la inhumare au fost ucisi de mostenitorul sau, pentru ca secretul sa fie bine pastrat, singurul supravietuitor al masacrului fiind nepotul sau, temutul Timur Lenk, cel care a ingenunchiat Europa si care l-a invins pe Baiazid Fulgerul, acesta din urma murind in captivitate.
La ora actuala, o expeditie americano-mongola sustine ca a descoperit mormantul cuceritorului. Pe o colina  situata in apropiere de Batshireet, arheologii au descoperit o necropola alcatuita din mai multe zeci de morminte, continutul acestora aratand clasa inalta din care proveneau mortii.
Deocamdata cercetatorii sunt destul de sceptici tocmai din cauza apropierii celorlalte morminte, stiut fiind respectul deosebit pe care il aveau mongolii pentru stapanul lumii, motiv pentru care nu ar fi lasat pe nimeni sa fie ingropat acolo si sa tulbure spiritul crudului cuceritor... Sursa: www.secretelefemeilor.ro
Comenteaza pe Facebook
Adauga anunt nou

Stiri noi
De ultima ora
© 2003 - 2018 Interactiuni.RO

Inregistrare cu Facebook
Sau inregistreaza-te in site
Oferta speciala
Te inregistrezi, adaugi anunt si noi te promovam gratuit 100%!
Autentificare cu Facebook
Sau conecteaza-te in site:
Am uitat parola
Nu ai cont? Creeaza cont gratuit!