Anunturi online!

Familia Romanov

In 17 iulie 1918,din ordinul dat de Partidul Bolsevic, imparatul Nicolae al II-lea si famila sa au fost asasinati la casa Ipatiev din Ekaterinburg, Rusia. Povestea asasinarii tarului Nicolae al II-lea al Rusiei a cutremurat, la vremea respectiva, intreaga Europa si mai ales casele regale cu care se inrudea familia imperiala rusa. Tragicul eveniment s-a petrecut pe 17 iulie, 1918, in orasul Ekaterinburg, unde tarul Nicolae al II-lea si familia sa au fost sechestrati si apoi ucisi la ordinul lui Lenin. Cumplitul masacru din padurile Ekaterinburgului revine in actualitate si pune punct final tuturor povestilor legate de disparitia dinastiei Romanovilor. Dupa cum se stie, in dimineata zilei de 17 iulie, 1918, familia tarului Nicolae al II-lea a fost mitraliata cu salbaticie in subsolul casei din Ekaterinburg, cadavrele fiind apoi transportate intr-o padure, unde, intr-o prima faza, au fost ingropate. Ucigasii au revenit cateva zile mai tarziu, au dezgropat cadavrele, le-au ars in acid sulfuric, pentru a nu mai fi recunoscute si, din motive neelucidate, le-au reingropat in diverse locuri. Misterele din padurea Ekaterinburgului
Timp de 90 de ani, dupa executia tarului Nicolae al II-lea si a familiei sale, nu s-a gasit nicio urma a acelui ingrozitor macel. De fapt, nu s-a intreprins nicio cautare, puterea sovietica nefiind dispusa sa faca lumina in acest sangeros episod. Dar, dupa caderea comunsimului, padurea in care se presupunea ca au fost ingropate cadavrele familiei imperiale a fost rascolita in lung si-n lat si au fost scoase la iveala osemintele gasite in trei gropi aflate la mare distanta unele de altele. Ramasitele pamantesti au stabilit, fara drept de dubiu, ca osemintele apartin familiei Romanovilor. Dar lipseau osemintele printului Alexei, in varsta de 13 ani, la acea vreme, si ale Marii Ducese Maria Nikolaevna, sora sa. Lipseau, totodata, si osemintele printesei Anastasia, despre care s-a spus ca ar fi scapat din acel sinistru macel. In legatura cu printesa Anastasia, fiica cea mica a tarului, au fost vehiculate, de-a lungul timpului, numeroase legende care au facut obiectul unor filme artistice, inclusiv documentare.
Enigma a fost descifrata
Abandonam, deocamdata, acest subiect, extrem de stufos, dar deopotriva captivant, pentru a consemna ca trista odisee a familiei imperiale ruse a ajuns la final. Cu alte cuvinte, enigma din jurul disparitiei Romanovilor, ultima dinastie imperiala a Rusiei, a fost, in sfarsit, descifrata. Testele ADN efectuate asupra ramasitelor pamantesti descoperite recent intr-o padure din apropiere de Ekaterinburg au confirmat ca acestea le-au apartinut printilor Alexei si ducesei Maria, copiii lui tarului Nicolae al II-lea, ultimul tar al Rusiei. Dar, in pofida acestei descoperiri, descendentii familiei Romanov, multi dintre ei stabiliti in SUA, sunt de parere ca aceste teste nu sunt adevarate, ele fiind doar o abila actiune de reabilitare a imaginii Rusiei, la originea acestui demers stiintific si mediatic totodata aflandu-se actualul guvern. "Tragedia familiei tarului se va termina doar atunci cand acestia vor fi declarati victime ale represiunii politice", a declarat Gherman Lukyanov, avocatul descendentilor familiei imperiale.
Pretinsa printesa Anastasia
Descoperite in 1991 si reunite in moarte, ramasitele pamantesti au fost inhumate sapte ani mai tarziu in catedrala Sfintii Petru si Pavel, din Sankt Petersburg. Mai putin osemintele recent descoperite ale printului Alexei, mostenitorul tronului, si ale Marii Ducese Maria Nikolaevna. Lipsesc de asemenea si ramasitele printesei Anastasia, cea despre care circula zvonul ca supravietuise cumplitului eveniment din 19 iulie, 1918. Iubitorii de istorie isi aduc aminte, desigur, ca zvonul cu pricina a fost intretinut multa vreme de o anume Anna Anderson, care pretindea ca ea este printesa Anastasia si cerea sa fie recunoscuta ca atare si, fireste, sa fie repusa in drepturi. Pana la urma, testele efectuate dupa moartea ei au dovedit ca, de fapt, pretinsa "printesa" era fiica unor tarani polonezi. Numai ca, desi adevarul a fost dat la iveala fara drept de tagada, povestea pretinsei printese Anastasia a facut obiectul unui induiosator film savurat de toti cei care au sperat ca familia tarului Nicolae al II-lea nu a fost ucisa in totalitate.  Testele ADN au confirmat ca ramasitele umane descoperite in 2007 in regiunea Ekaterinburg (Urali) apartin tareviciului Alexei si printesei Maria, sora acestuia, asasinati impreuna cu toata familia imperiala rusa in urma cu 90 de ani, a confirmat, Parchetul Rus. Se spune ca asasinarea familiei imperiale ruse a fost prevazuta de Rasputin,calugarul nebun sau calugarul diavolului.
În decembrie 1916, Rasputin i-a trimis tarului o scrisoare in care ii prevestea ca va fi ucis. Despre criminali, a scris: "Daca moartea mea va fi pusa la cale de un neam al tau, atunci nimeni din familia ta, nici unul dintre copiii tai, nici una dintre rudele tale nu va ramine in viata mai mult de doi ani. Cu totii vor fi ucisi de poporul rus. Şi eu voi fi ucis. Nu ma mai numar printre cei vii. Te rog, te implor, fii puternic! Gindeste-te la familia ta binecuvintata!“. 23 de zile mai tirziu, Rasputin a fost ucis de rudele tarului Nicolae al II-lea. Sursa: www.g1b2i3.wordpress.com
Comenteaza pe Facebook
Adauga anunt nou

Stiri noi
De ultima ora
© 2003 - 2018 Interactiuni.RO

Inregistrare cu Facebook
Sau inregistreaza-te in site
Oferta speciala
Te inregistrezi, adaugi anunt si noi te promovam gratuit 100%!
Autentificare cu Facebook
Sau conecteaza-te in site:
Am uitat parola
Nu ai cont? Creeaza cont gratuit!