Anunturi online!

Epoca elenistica

Constituie ultima faza de dezvoltare a culturii grecesti ,fiind de fapt o sinteza intre cultura greceasca si cea a regiunilor orientale inglobate Imperiului Macedonean de catre Alexandru Macedon , fiul lui Filip II. * Este o perioada culturala sensibil deosebit de tot ce s-a creat in Grecia anterior * Civilizatia elenistica se constituie in marile orase orientale, colonii asiatice ale Greciei -Alexandria ,Pergam ,Priene ,Milet, Rodos , Delos , Efes si este baza pe care se va dezvolta civilizatia romana care asimileaza civilizatia elenistica si nu pe cea Greciei clasice.
* Dominatia greceasca se intinde acum pana in India si Egipt.
* În timpul acestei epoci forma de guvernamant se schimba: in locul oraselor-state -polis-urile grecesti , apar state mari a caror forma de guvernare este monarhia de tip elenistic.
* Cele trei monarhii elenistice au origine militara si au fost formate de generalii lui Alexandru Macedon dupa moartea acestuia, prin dezmembrarea imperiului:
1.Regatul Ptolemeilor (dinastia Lagizilor),fondat de Ptolemeu I Soter , prieten si garda de corp al Lui Al.Macedon- cuprinde Egiptul , Palestina, Cipru.
2.Regatul Seleucid- cuprinde Iranul, Siria ,Mesopotamia.
Regatul Part si Regatul Bactrianei grecesti - provincii orientale
3.Regatul Macedonean - În Grecia Sursa: www.scritube.com
Comenteaza pe Facebook
Adauga anunt nou

Stiri noi
De ultima ora
© 2003 - 2018 Interactiuni.RO

Inregistrare cu Facebook
Sau inregistreaza-te in site
Oferta speciala
Te inregistrezi, adaugi anunt si noi te promovam gratuit 100%!
Autentificare cu Facebook
Sau conecteaza-te in site:
Am uitat parola
Nu ai cont? Creeaza cont gratuit!