Anunturi online!

Energia alternativa

Electricitatea este generata in mod traditional prin arderea unor combustibili fosili, insa problemele de mediu si de sustinere a consumului continuu de combustibil fosil au orientat cercetarea spre metode mai curate de obtinere a electricitatii folosind surse inepuizabile. Chiar si companiile multinationale au inceput sa investeasca masiv in dezvoltarea unei astfel de tehnologii, estimand ca in 50 de ani, jumatate din energia produsa va proveni din astfel de surse.
Arderea combustibililor fosili nu numai ca saraceste resursele, dar creeaza si emisii de bioxid de carbon care inainte erau retinute in scoarta terestra. Excesul de bioxid de carbon din atmosfera a fost pus in legatura cu incalzirea globului si cu schimbarile climatice. Astfel, este necesara folosirea unor surse de energie care au un impact minim asupra mediului secolului al XXI-lea.
Resursele inepuizabile sunt surse de energie care nu scad vizibil odata cu folosirea lor. Astfel de surse de energie includ radiatiile solare, forta vantului, a valurilor si a fluxurilor, forta de cadere a apei si caldura Pamantului.
Soarele controleaza clima tinand in miscare continua mase enorme de aer. Atractia gravitationala a Lunii misca mari cantitati de apa pe pamant, iar caldura reziduala de la formarea Pamantului este emanata pe masura ce acesta se raceste. Generarea electricitatii din aceste surse reduce semnificativ poluarea, comparativ cu sursele de combustibili fosili.
Comenteaza pe Facebook
Adauga anunt nou

Stiri noi
De ultima ora
© 2003 - 2018 Interactiuni.RO

Inregistrare cu Facebook
Sau inregistreaza-te in site
Oferta speciala
Te inregistrezi, adaugi anunt si noi te promovam gratuit 100%!
Autentificare cu Facebook
Sau conecteaza-te in site:
Am uitat parola
Nu ai cont? Creeaza cont gratuit!