Anunturi online!

Despre Farmville

În cazul in care ai cont pe Facebook, este aproape imposibil sa nu fi auzit inca de Farmville. Și chiar daca nu utilizezi aceasta platforma de socializare, aproape sigur ai auzit in jurul tau acest cuvant, care a devenit la fel de popular ca și Facebook in sine. Ştiu chiar cazuri de oameni care si-au facut cont pe Facebook doar pentru a se juca Farmville, considerand jocul un motiv suficient pentru a  intra in retea. Stim insa ca printre voi sunt și persoane care nu cunosc foarte multe amanunte despre Farmville, iar Giz.ro iți propune in randurile urmatoare un ghid care sa-ți dezvaluie caracteristicile sale principale. Farmville este un joc de strategie online disponibil ca aplicație pentru Facebook, care permite uilizatorului sa gestioneze o ferma prin plantarea unor categorii diverse de culturi agricole și prin creșterea animalelor. Cu alte cuvinte, in Farmville trebuie sa-ți demonstrezi abilitațile de fermier și sa obții o experiența cat mai mare in acest domeniu, cu care eventual sa te lauzi in fața prietenilor, la randul lor jucatori de Farmville. Cum se joaca Farmville Dupa inscrierea in Farmville vei avea la dispoziție 6 parcele de pamant. Misiunea ta este sa crești culturile de plante și animalele primite și ulterior sa le vinzi pentru a putea cumpara noi semințe, animale, arbori, cladiri utilitare și alte parcele de pamant. Pentru inceput vei avea la dispoziție 6 parcele de pamant, doua dintre acestea putand fi deja comercializate: vinete și capșune. Tranzacțiile se realizeaza in “coins" sau, mai pe romanește, in monede. Toate plantele și animalele au un preț fix la care pot fi comercializate, așa ca una dintre calitațile esențiale ale oricarui vanzator, și anume talentul de negociator, este ca și inexistenta in Farmville. Cu monedele obținute din vanzarea primelor culturi vei crește in experiența, iar fiecare nivel iți ofera acces la noi legume și animale. Bineințeles, cu cat crești in nivel, cu atat profitul obținut va fi mai mare, iar acest lucru iți va permite creșterea investițiilor in propria ferma. Pana aici, toate par bune și frumoase. Curand dupa inceperea jocului vei observa insa ca Farmville are și cateva aspecte mai puțin pozitive. Dependența Fiecare leguma va ajunge la maturitate intr-un interval fix de timp, ce variaza de la doua ore la patru zile, in funcție de tipul acesteia. În cazul in care legumele nu sunt culese intr-un interval de timp egal cu timpul de creștere, recolta este pierduta și nu mai poate fi vanduta, iar jucatorul este nevoit sa o ia de la capat cu plantarea. Acesta este modul in care Farmville creeaza o puternica dependența, pentru ca trebuie sa te conectezi la joc la anumite intervale de timp pentru a valorifica recolta. (Da, acesta este motivul pentru care mulți dintre colegii tai de serviciu joaca Farmville la locul de munca).
Bani reali
Poți sari peste anumite etape din joc prin utilizarea banilor reali. De exemplu, pentru a-ți mari numarul parcelelor de pamant vei avea nevoie de minim 10.000 de monede, o suma nu tocmai ușor de atins din vanzarea și cultivarea plantelor. În schimb, poți utiliza “cash", pe care ii poți obține prin mai multe metode: un dolar pentru fiecare nivel de experiența, plata cu bani reali sau acceptarea unor oferte din partea advertiserilor de pe Farmville. Plata cu bani reali este cea mai simpla cale de a obține anumite facilitați, insa mulți utilizatori refuza aceasta metoda din motive evidente. Tocmai de aceea, poți apela la anumite “oferte" prezentate de clienții de publicitate de pe Farmville pentru a obține “cash". Am pus insa oferte intre ghilimele pentru ca acestea sunt de cele mai multe ori inșelatoare și poți ajunge sa platești chiar mai mult decat daca ai fi apelat la metoda tradiționala. De exemplu, pentru a obține “cash" vei fi invitat sa te inregistrezi pe anumite site-uri pe care probabil nu le vei utiliza niciodata, sa dezvalui anumite informații strict personale, sa descarci anumite programe software pe calculator sau chiar sa platești o taxa lunara prin operatorul tau de telefonie.
Concluzii
În numai 6 luni de la lansare, Farmville a devenit cel mai popular joc de pe Facebook, avand peste 70 de milioane de utilizatori activi din cei 350 de milioane de useri ai platformei de socializare, iar in Romania se estimeaza ca sunt aproximativ 400.000 de utilizatori. Popularitatea jocului este in continua creștere, iar unul dintre principalele motive este ca mulți utilizatori au vrut sa experimenteze “viața la țara". Chiar daca este departe de a fi realista, aplicația merita incercata ocazional fie numai și pentru a vedea de ce a captat atenția atator utilizatori. Totuși, daca faci acest lucru ia in calcul depedența pe care o creeaza și, mai ales, pericolele la care te expui daca vrei sa folosești bani reali. Sursa: www.giz.ro 
Comenteaza pe Facebook
Adauga anunt nou

Stiri noi
De ultima ora
© 2003 - 2018 Interactiuni.RO

Inregistrare cu Facebook
Sau inregistreaza-te in site
Oferta speciala
Te inregistrezi, adaugi anunt si noi te promovam gratuit 100%!
Autentificare cu Facebook
Sau conecteaza-te in site:
Am uitat parola
Nu ai cont? Creeaza cont gratuit!