Anunturi online!

Corneliu Vadim Tudor

Corneliu Vadim Tudor s-a nascut la 28 noiembrie 1949, la Bucuresti. - Licentiat al Facultatii de Filosofie a Universitatii din Bucuresti (1971), absolvent de Scoala militara de ofiteri de rezerva (1975). - A studiat istoria la Universitatea din Viena (1978-1979), fiind doctor in istorie. - 1972-1975, ziarist la cotidianul Romania libera, apoi la Agentia Nationala de Presa (decembrie 1975 - decembrie 1989); redactorul-sef al saptamanalului Romania Mare.
- Corneliu Vadim Tudor si-a inceput cariera politica odata cu crearea Partidului Romania Mare, la 20 iunie 1991.
- PRM a fost creat de un grup de simpatizanti ai revistei Romania Mare; la sugestiile cititorilor, scriitorii Corneliu Vadim Tudor si Eugen Barbu au decis sa constituie un partid politic.
- Septembrie 1992, Corneliu Vadim Tudor este ales senator de Bucuresti.
- PRM a semnat, in ianuarie 1995, impreuna cu partidele de guvernare, PDSR, PUNR si PSM, un protocol de neagresiune politica.
- PDSR se retrage in octombrie 1995 din acuzand incalcari repetate ale documentului de catre PRM.
- Corneliu Vadim Tudor candideaza la alegerile prezidentiale din 3 noiembrie 1996, clasandu-se pe locul al cincilea din 16 candidati cu 4,7% din totalul voturilor valabil exprimate, dar este este reales senator de Bucuresti la scrutinul legislativ organizat concomitent.
- La alegerile prezidentiale din 2000, in primul tur de scrutin din 26 noiembrie, liderul PRM a obtinut 28,3% din voturi, ocupand pozitia a doua. În al doilea tur, din 10 decembrie 2000, a fost devansat de contarcandidatul sau social-democrat, Ion Iliescu.
- Din 2000, Corneliu Vadim Tudor a militat pentru cauza lui Ilie Ilascu, detinut in inchisorile regimului separatist de la Tiraspol.
- Noiembrie 2001, este reales presedinte al partidului, candidatura sa fiind singura depusa.
- La alegerile prezidentiale din noiembrie 2004, la primul tur de scrutin, Corneliu Vadim Tudor s-a clasat pe locul al treilea, fiind surclasat de Adrian Nastase si Traian Basescu; de fiecare data cand a candidat pentru functia de presedinte, liderul PRM a acuzat fraudarea alegerilor legislative si prezidentiale de catre adversarii sai politici.
- Februarie 2004, reales senator de Bucuresti.
- Februarie 2005, Corneliu Vadim Tudor se retrage temporar de la sefia PRM pe care i-o preda lui Corneliu Ciontu, considerat pe atunci mana sa dreapta; La nici 3 luni, in iunie 2005, Corneliu Vadim Tudor revine la conducerea partidului, iar Corneliu Ciontu este fortat sa paraseasca PRM.
- Europarlamentarele din noiembrie 2007 au adus un usturator esec pentru Corneliu Vadim Tudor; PRM nu a trecut pragul electoral; Corneliu Vadim Tudor a anuntat imediat ca va demisiona din Parlament, dar s-a razgandit.
- La alegerile parlamentare in sistem uninominal din noiembrie 2008, Corneliu Vadim Tudor nu a mai intrat in Parlament.
- Corneliu Vadim Tudor a fost ales europarlamentar pe listele PRM in cadrul scrutinului din 7 iunie 2009.
- A intrat in conflict de-a lungul vremii chiar si cu personaje politice considerate apropiate liderului PRM.
- Corneliu Vadim Tudor este casatorit si are doua fiice. Sursa: www.europafm.ro
Comenteaza pe Facebook
Adauga anunt nou

Stiri noi
De ultima ora
© 2003 - 2018 Interactiuni.RO

Inregistrare cu Facebook
Sau inregistreaza-te in site
Oferta speciala
Te inregistrezi, adaugi anunt si noi te promovam gratuit 100%!
Autentificare cu Facebook
Sau conecteaza-te in site:
Am uitat parola
Nu ai cont? Creeaza cont gratuit!