Anunturi online!

Clorura de vinil

Clorura de vinil - (CH2=CHCl, masa moleculara 62,51) este o substanta gazoasa la temperatura camerei, cu miros eterat, inflamabil. Are temperatura de fierbere egala cu -13,9 grade C, iar cea de topire -153,8 grade C. Densitatea in stare gazoasa la 0 grade C este 2,86g/l, iar in stare lichida la 0 grade C 912g;/l. Clorura de vinil este foarte putin solubila in apa, dar se dizolva in compusi clorurati, alcool si alti solventi. Produsul poate fi transportat si depozitat in containere de otel. In caz de depozitare indelungata pe timp calduros, clorura de vinil se inhiba impotriva autopolimerizarii. Exista numeroase reactii chimice prin care se poate obtine clorura de vinil. In industrie se aplica numai doua si anume:
- reactia acetilenei cu acidul clorhidric;
- dehidroclorurarea dicloretanului obtinut din etena.
Obtinerea clorurii de vinil din acetilena: La baza procesului sta reactia exoterma dintre acetilena si acid clorhidric: CH=CH+HCl->CH=CHCl+44Kcal. Reactia are loc la 100-200 grade C, in prezenta unor derivati cu mercur, depusi pe carbine active, drept catalizator. In tara noastra, acest procedeeu se aplica la Combinatul Petrochimic Borzesti, unde acetilena se obtine prin cracarea metanului in arc electric. Obtinerea clorurii de vinil din etena: In tara noastra, acest procedeeu este aplicat la Combinatul Chimic Rm.Valcea, in urmatoarea varianta:
- o parte din etena se clorureaza la dicloretan, care este descompus in clorura de vinil si acid clorhidric;
- acidul rezultat este pus in contact cu o alta parte din etena, in prezenta oxigenului, pentru a se obtine o cantitate noua de dicloretan. Sursa: www.comarion.ro
Comenteaza pe Facebook
Adauga anunt nou

Stiri noi
De ultima ora
© 2003 - 2018 Interactiuni.RO

Inregistrare cu Facebook
Sau inregistreaza-te in site
Oferta speciala
Te inregistrezi, adaugi anunt si noi te promovam gratuit 100%!
Autentificare cu Facebook
Sau conecteaza-te in site:
Am uitat parola
Nu ai cont? Creeaza cont gratuit!