Anunturi online!

Buenos Aires

Buenos Aires sau Ciudad de Buenos Aires este capitala Argentinei. A fost fondat in 1536 de catre Pedro de Mendoza, distrus de indieni si refondat in 1580 de Juan de Garay. Buenos Aires a crescut in importanta in 1776, cand a fost numit capitala a regiunii Rio de la Plata. Conditia sa de port, l-a transformat in cheia dezvoltarii tarii, in detrimentul interiorului. Este capitala si totodata cel mai mare oras al Argentinei, situat in regiunea Rio de la Plata pe malul oceanului Pacific. Orasul este centrul politic, economic, social si cultural al Argentinei iar influentele acestui oras se intind dincolo de granitele tarii. Numele initial al acestui oras a fost Puerto Nuestra Seńora Santa María del Buen Aire dar din aceasta denumire a ramas doar Buenos Aires (Aer bun). Orasul Buenos Aires este alcatuit din Capitala Federala si Marele Buenos Aires. Capitala Federala a fost instaurata in anul 1880, aceasta fiind alcatuita din 48 de cartiere si 19 suburbii cunoscute ca municipii.
Buenos Aires are in prezent o populatie de aproximativ 12 milioane de locuitori numai in zona centrala, aceasta cifra reprezentand circa o treime din intreaga populatie a Argentinei. Locuitori acestui oras sunt cunoscuti si ca Portenos (oamenii portului).
Buenos Aires este un oras port, situat in zona Rio de la Plata, zona care este de fapt un imens estuar format la varsarea raurilor Parana si Uruguay. Din cauza acestui estuar zona are o clima temperata cu veri mai racoroase si ierni mai caldute decat alte locatii aflate la aceeasi latitudine cu orasul. Primavara, rareori temperaturile scad sub 0 grade iar in secolul 20 a nins o singura data.
În centrul orasului Buenos Aires se afla Capitala Federala, capitala propriu-zisa a tarii. Majoritatea locuitorilor lucreaza in centrul orasului si locuiesc in zona cartierelor. Capitala Federala se intinde pe o suprafata de aprox. 200 de kilometri patrati si are o densitate mare de locuitori pe kilometrul patrat in orele de varf. Cladirea Guvernului, institutiile culturale, parcurile cat si principalele firme sunt situate in Capitala Federala.
Piata de Mayo, situata in apropierea tarmului in partea de est a orasului, a fost locul de pornire a constructiei orasului. Deoarece orasul s-a dezvoltat in forma de semicerc aceasta piata continua sa ramana principala zona urbana. În aceasta piata se afla Casa Rosada care este cladirea prezidentiala, cladire in care se afla biroul presedintelui Argentinei. Tot in piata este si Cabildo care este turnul vechii biserici coloniale, acum muzeu. În apropiere se afla teatrul Colon, una dintre cele mai frumoase cladiri din lume.
De asemenea acest oras este renumit pentru bulevardele sale imense cum ar fi Avenida 9 de Julio si Avenida de Mayo, care se intind din Piata de Mayo pana la Plaza de Congreso locul unde se afla si cladirea Parlamentului. Sursa: www.referatele.com
Comenteaza pe Facebook
Adauga anunt nou

Stiri noi
De ultima ora
© 2003 - 2018 Interactiuni.RO

Inregistrare cu Facebook
Sau inregistreaza-te in site
Oferta speciala
Te inregistrezi, adaugi anunt si noi te promovam gratuit 100%!
Autentificare cu Facebook
Sau conecteaza-te in site:
Am uitat parola
Nu ai cont? Creeaza cont gratuit!