Anunturi online!

Boutique Hotel

Conceptul de "boutique hotel" a fost inventat in America de Nord si descrie o atmosfera hoteliera intima, de obicei luxoasa, un design si un stil aparte, diferentiindu-se de marile branduri sau lanturi hoteliere printr-o cazare exceptionala, personalizata din punctul de vedere al serviciilor. De obicei, au un numar mic de camere, foarte bine echipate, dispun de telefon, acces internet, baruri si televiziune prin cablu. Cei care se cazeaza la un astfel de hotel opteaza pentru intimitate si lux, clientul tipic facand parte din categoria turistilor corporate. In prezent, in Bucuresti sunt deschise putine astfel de locatii, insa, in urmatorii doi ani, patru dintre investitorii in astfel de hoteluri se pregatesc sa deschida noi locatii in zone centrale. Piata boutique-urilor nu tine cont de sezon - exceptand lunile august si ianuarie, aceste unitati au un grad de ocupare de peste 70%, de luni pana vineri fiind aproape imposibil de gasit o camera. Preturile de cazare nu difera foarte multe de cele ale marilor hoteluri de trei-patru stele. In Bucuresti, preturile variaza intre 70 si 200 de euro. Primul hotel de acest tip din Bucuresti este Parliament (deschis in 2000). Acesta are 20 de camere de patru stele si o rata de ocupare anuala de 65%-70%. Desi este o constructie noua, predomina o atmosfera luxoasa si intima. Hotelul este pozitionat strategic langa Palatul Parlamentului si, in aceeasi zona, proprietarii intentioneaza sa deschida o noua unitate de patru stele.
In 2004, au fost deschise doua boutique hoteluri, ambele in vecinatatea a doua bulevarde centrale si aglomerate. Tiny Hotel este situat in spatele Magazinului Unirea si are 21 de camere, trei stele si o rata de ocupare de 92% in 2006. In viitor, se doreste ridicarea nivelului de clasificare la patru stele si cresterea numarului de camere la 80. Cel de-al doilea boutique hotel, El Greco, este situat pe o strada adiacenta Caii Mosilor, are 16 camere de patru stele si o rata de ocupare anuala de 70%, iar in 2007 se va mai deschide o locatie boutique de patru stele, tot intr-o zona centrala.
Mai recent deschise sunt Hotel Moxa (24 de camere, patru stele si o rata de ocupare de peste 75%) si Rembrandt Hotel (cu o rata de ocupare in 2006 de 79%, unitatea este situata in centrul istoric al Capitalei, intr-o cladire veche de peste 100 de ani, este cotat cu trei stele si are 16 camere).
Pana in 2009 se vor mai deschide 4 boutique hoteluri. In locul fostului hotel Batistei va aparea hotel Marshal, apartinand agentiei de turism cu acelasi nume. Unitatea va avea patru stele, cu 29 de camere. Tot intr-o cladire veche se afla si hotelul Opera, parte a grupului international TH Hotels. Acesta a fost inaugurat in 2003, are 33 de camere si trei stele. Peste 80% din clienti sunt oameni de afaceri straini. Hotelul are o rata anuala de ocupare de peste 78%. TH Hotels va deschide anul acesta si Hotel Venezia in Piata Kogalniceanu. Acesta va avea patru stele si 50 de camere. Totusi, cel mai mare hotel de acest tip al grupului TH va fi fostul Palas de pe strada Ion Brezoianu. Hotelul isi va pastra stilul retro si va avea 150 de camere de patru stele, doua restaurante si sali de conferinta. Sursa: www.cylex-romania.ro
Comenteaza pe Facebook
Adauga anunt nou

Stiri noi
De ultima ora
© 2003 - 2018 Interactiuni.RO

Inregistrare cu Facebook
Sau inregistreaza-te in site
Oferta speciala
Te inregistrezi, adaugi anunt si noi te promovam gratuit 100%!
Autentificare cu Facebook
Sau conecteaza-te in site:
Am uitat parola
Nu ai cont? Creeaza cont gratuit!